USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Як не зруйнувати сім'ю під час карантину. Поради МОЗ

3 Квітня 2020 23:18
Карантин може бути справжнім випробуванням для родинних стосунків.

Наприклад, бум розлучень вже переживає Китай.

Перебуваючи в замкнутому просторі, люди починають конфліктувати. Вже скоро кількість конфліктів, які можуть призвести до розлучення, значно збільшиться. Про це повідомляє Українська правда. Життя з посиланням на Міністерство охорони здоров’я України.

«Це пов’язано з тим, що знаходячись всередині одного приміщення, люди збільшують контакт зі своїми близькими.

Це зовсім не погано, але особистий простір ніхто не скасовував. У результаті це призводить до того, що люди знаходять конфлікти всередині групи, з якою постійно взаємодіють», – йдеться у повідомлені.

Як не зашкодити стосунками?

МОЗ радить звернути увагу на такі рекомендації:

– Найгірший варіант – шукати ворога серед членів родини. Зараз інститут сім’ї у порівнянні з попередніми століттями втрачає свою важливість, але ми не повинні ігнорувати той факт, що сім’я – це важлива соціальна група, завдяки якій будується суспільство в цілому.

– Пам’ятайте, що відновити стосунки буде набагато складніше, ніж їх зруйнувати. Щоб оцінити наслідки можливого розриву можна вдатися до такої техніки як квадрат Декарта. Це техніка прийняття рішень. Ви можете ознайомитися з нею в інтернеті, адже це дуже поширена техніка. Багато хто її ігнорує, називаючи банальним прийомом виписати «за» і «проти». Але насправді це одна з когнітивних технік, яка впливає на якість нашого вибору.

– Також, для того, щоб не конфліктувати з близькими, перебуваючи з ними в одному приміщенні, важливо займатися не лише спільним дозвіллям, а й обрати для себе щось особливе (читання книг, фізичне навантаження, медитації).

– Намагайтесь знайти можливість ізолюватися всередині сім’ї. Це означає, що вам необхідно визначити свої особисті кордони ще до того, як почнуться конфлікти.

– У житті кожної людини є свої труднощі, які можуть стати причиною сварок у сім’ї. Щоб їх не допустити, варто вдатися до певних превентивних заходів. Пам’ятайте: немає нічого кращого, ніж проявити свою самостійність, вміти сказати «ні» та окреслити особисті кордони, які не будуть порушуватися.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Василь Показати IP 3 Квітня 2020 23:40
А може МОЗ грошиків підкине, а не "реальних" порад?
Авжеж Показати IP 3 Квітня 2020 23:58
Поради МОЗ? Я б порадив МОЗ займатися своїми справами - фінансувати медицину в повному об'ємі, створити потрібні безпечні умови для всіх працівників медицини без виключення, бо навіть простий сантехнік без якого лікарі теж не можуть обійтися може запросто покласти цілу лікарню якщо і його не забезпечать тими ж масками, костюмами, бахілами, рукавичками, дезрозчинами і відповідно високою зарплатою в даний час, бо з іншої сторони він так само може покласти ту ж лікарню не вийшовши на роботу мотивуючи свій невихід словами "дурних нема"; забезпечити ізоляцію всіх хто прибуває з-за кордону.
до Василь Показати IP 4 Квітня 2020 01:21
а чого б то МОЗ Вам мало грошиків підкинути? Це що, благодійна організація? Що за дитяча психологія? МОЗ Вам може "грошиків підкинути" в єдиному випадку - якщо Ви - лікар, медбрат, водій швидкої, безпосередньо задіяний в боротьбі з коронавірусною хворобою. Тоді велкам, Вам світять три посадові оклади. І ми бідна країна, аби їм на зарплати медикам на найближчі місяці вистачило, наповнення бюджету ніякого. А взагалі, слушні поради, в статті хоча і поверхневі, про це вже писали, навіть цілі групи психологічної допомоги створені, тривале сидіння в ізоляції дійсно давить на психіку, починаються конфлікти з на рівному місці з найближчими.
Анон Показати IP 4 Квітня 2020 13:34
Якщо сім'я створена по принципу, егоїзм одного перевершує егоїзм іншого то воно вона обов'язково розвалиться і без карантину, егоїзм руйнує сім'ї а не карантин.
Григорій Показати IP 5 Квітня 2020 00:42
Неможливо зруйнувати того, чого за фактом у більшості немає.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus