USD 40.40 40.80
  • USD 40.40 40.80
  • EUR 40.60 40.85
  • PLN 10.18 10.35

Як обрати лампу для стимулювання розвитку рослин?*

7 Квітня 2022 16:03
Щоб рослини швидко розвивалися, їм потрібне сонячне проміння. У зимовий час світла недостатньо, тому всі рослини, які вирощуються на розсаду, потребують додаткового впливу світлових променів. Це необхідно для того, щоб продовжити тривалість світлового дня.

Зараз використовується велика кількість штучних джерел освітлення. Одним із найпопулярніших вважають ультрафіолетові лампи, які невидимі для людського ока. Довжина хвилі ультрафіолету лежить у певних межах, які людина не може помітити.

Особливості вибору ламп для вирощування рослин

Щоб рослини розвивалися із забезпеченням усіх необхідних обмінних процесів, що проходять всередині клітин рослини, потрібен ультрафіолет. Оптимальним для рослин вважають ультрафіолетове випромінювання з великою довжиною хвилі. Воно не приносить шкоди, та стимулює зростання клітин, прискорює плодоношення.

Основна особливість у тому, що в них джерело освітлення створено таким чином, що довжина хвилі становить 440-660 нм. Ці промені, на відміну від ультрафіолетових, перебувають у видимому діапазоні. Саме вони найкраще симулюють фотосинтез, пришвидшуючи обмінні процеси всередині рослини. Варіюючи довжину хвилі, можна стимулювати зростання конкретної частини рослин. Наприклад, середній ультрафіолет підвищує морозостійкість рослини, а світло з довжиною хвилі 640-660 нм ідеально підходить для розвитку та зміцнення кореневої системи.
Принцип роботи та конструкція ламп для розвитку рослин

Залежно від виду культури, що вирощуються, найчастіше купують червоні лампи для рослин з довжиною хвилі 660 нм або сині. У червоних довжина хвилі становить 440 нм.

Принцип їхньої роботи істотно відрізняється від попередніх варіантів:

• В основі конструкції не світлодіод, а трубка, всередині якої міститься спеціальна речовина, що складається з ртутної пари та інертних газів.

• При подачі електричного струму, трубка продукує ультрафіолетові промені.

• Колба в середині покрита спеціальним покриттям, яке є своєрідним фільтром. Саме це дозволяє отримати світло з точними характеристиками випромінювання.
Сучасна енергозберігальна лампа для рослин має комбіновану конструкцію, яка поєднує в собі ультрафіолетові та інфрачервоні світлодіоди. Широкий асортимент освітлювальних приладів можна знайти у мережі магазинних Brille offline. На території України працює 25 торгових точок, які дозволять обрати необхідний товар.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
скептик Показати IP 7 Квітня 2022 16:36
який невіглас це все написав ? діапазон 440 - 600 нм - це видимий , а не ультрафіолетовий спектр, причому 600 нм - червоний, а 440 нм - фіолетовий промінь. ультрафіолет - промені з довжиною хвилі меншою від 400 нм. світлодіодні світильники не випромінюють ультрафіолетового променя. ртутна лампа випромінює ультрафіолет за рахунок люмінофора, який знаходиться на її внутрішніх стінках, але позитивний вплив її на рослини сумнівний, оскільки під час її роботи в повітрі утворюється озон, який знищує все живе

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus