USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Як підготовка до штучного запліднення впливає на здоров'я жінки*

5 Грудня 2020 09:15
На першому етапі екстракорпорального запліднення передбачається серйозне лікарське навантаження на організм жінки, на другому – інвазивне втручання. Крім того, шанси на успіх процедури залежать від стану здоров’я: чим воно краще, тим шанси вищі.

Саме тому лікарі рекомендують починати готуватися до штучного запліднення за кілька місяців до його проведення. Детально про це за посиланням: https://mdclinics.com.ua/uslugi/lechenie-besplodiya/podgotovka-k-eko/.

З чого складається підготовка до ЕКЗ

Підготовка до штучного запліднення для жінки включає:

– повне медичне обстеження організму.

– усунення захворювань або, якщо це неможливо, корекція стану.

– нормалізацію маси тіла.

– санацію порожнини рота.

Модифікація способу життя в здорову сторону: збалансоване харчування, боротьба з гіподинамією, відмова від шкідливих звичок, нормалізація режиму праці та відпочинку.

Психологічна підготовка, яка за потреби може включати консультації з фахівцем щодо психічного здоров’я (психотерапевт, психолог).
Як заходи підготовки до ЕКЗ впливають на організм

Кожен з перерахованих заходів підготовки має свою мету. І якщо обстеження та лікування хронічних захворювань не викликає питань, то нормалізація ваги або ведення здорового способу життя іноді сприймається як щось необов’язкове. Чи є в такому підході сенс?

Чому рекомендовано нормалізувати масу тіла? Річ у тім, що в жировій тканині виробляються жіночі статеві гормони. Тому ожиріння неминуче пов’язане зі зміною гормонального фону, і, звичайно ж, не на кращу сторону. Недостатня вага також негативно впливає на репродуктивну функцію та перешкоджає вагітності.

Санація порожнини рота усуває джерела постійної інфекції, якими виступають зруйновані карієсом зуби.

Шкідливі звички роблять важчим перебіг хронічних захворювань, а крім того, й куріння, і зловживання алкоголем веде до погіршення стану судин, особливо судин мікрорусла. Чи варто говорити, що це порушує кровопостачання тканин, зокрема репродуктивних органів.

Збалансоване харчування надає організму всі речовини, потрібні йому для нормального функціонування. Важливо лише зазначити, що це зовсім не означає дотримання будь-якої дієти. Здорове харчування – це розумний підхід до того, що і як саме отримує організм, щоб працювати бездоганно.

Нормалізація режиму відпочинку й праці позбавляє організм від одного з найсильніших джерел стресу, яким є перевтома. Стрес – один з важливих чинників неплідності, як жіночої, так і чоловічої. Навряд чи можна очікувати безпроблемного зачаття та перебігу вагітності у разі збереження наявного рівня стресу. Психологічна підготовка відіграє ту ж роль – підвищує адаптаційні можливості організму й стійкість до стресів.

Якщо схарактеризувати підготовку до ЕКЗ коротко, то вона полягає в оздоровленні організму, тому її вплив виключно позитивний. Чим кращий стан здоров’я жінки, тим більше шансів на те, що перша ж спроба штучного запліднення стане успішною.

*Самолікування може бути шкідливим для здоров'я і перед прийомом медпрепаратів або застосуванням процедур слід проконсультуватися з лікарем.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus