USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Як підтримати дітей під час війни. Поради

25 Лютого 2023 06:18
Повномасштабне вторгнення Росії в Україну відбулося рік тому. За цей час люди та, зокрема, діти, майже адаптувалися до нових реалій життя під час воєнного стану.

Як пише ТСН, гештальт-психотерапевтка Марина Іванова розповіла, як ще підтримати дітей у ці часи допоки українці виборюють перемогу над ворогом.

По-перше, намагайтеся підтримувати звичне життя: школа, садочок, спілкування з друзями, спорт, гуртки і хобі. Діти знають, що в країні війна, проте важливо показувати їм, що нормальне життя можливе навіть у таких умовах.

Читати ще: Військовий психолог із Луцька: «Люди з війни прийдуть зовсім іншими». Інтерв'ю

По-друге, намагайтеся контролювати кількість шокового контенту, якщо це можливо (тут йдеться здебільшого про гаджети - ред.).

Читати ще: Українські діти від початку війни провели в укриттях понад 900 годин, – Save the Children

По-третє, звертатися за допомогою до спеціалістів, якщо дитина стає надто агресивною, перестає спілкуватись з оточенням, замикається в собі, не відчуває задоволення від звичних речей, у тому числі від гаджетів або каже про відсутність сенсів у житті.

Як ми писали раніше, чверть населення України мають ризики отримати важкий психічний розлад через війну.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus