USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Як платитимуть пенсії тим, хто на неї не заробив

18 Січня 2018 12:35
Кабмін затвердив порядок призначення тимчасової державної соцдопомоги непрацюючій особі, яка досягла пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату.

Про це повідомляє "Урядовий портал" з посиланням на відповідну постанову.

Цей порядок визначає механізм призначення у період з 1 січня 2018 р. по 31 грудня 2020 р. тимчасової допомоги тим громадянам, які вже досягли віку, але мають менш як 15 років страхового стажу. Іншими словами - не заробили свою пенсію.

Призначення допомоги проводиться структурними підрозділами з питань соцзахисту населення районних, міських райдержадміністрацій. При цьому враховується майновий стан та середньомісячний сукупний дохід громадянина.

Тимчасова допомога перераховується кожні шість місяців з урахуванням змін майнового стану людини та середньомісячного сукупного доходу і виплачується до досягнення такою особою віку, з якого вона набуває право на пенсійну виплату.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 18 Січня 2018 13:01
законодавством не визначено поняття середньомісячного сукупного доходу
пенсіонер Показати IP 18 Січня 2018 16:25
Це дуже правильно. Не заробив, несплатив податки за що тобі пенсію давати.Але ж ви не будете перевіряти, а будете їм платити таку ж саму пенсію, як і мені, за 45 років стажу. Кому підняли пенсію колгоспникам, які не платили податків по 1500, а мені 200 грн.за мої 600-700 рублів,які я одержував.Скільки я сплатив податків? А пенсія 1600-це насмішка і знущання.А цим,що мають стаж 5 років пенсія більша моєї,бо добавили по 1000 і більше.Це такого дурдому світ не бачив.А нащо працювати? Всі працюють за кордоном, вдома по 70 кабанів ,трактори,комбайни, 5 коров, і птиці т.п. По 20 га землі в оренду набрали, доходи тисячі доларів, а податків не платять.Всеодно песію дадуть.Ви скажете вони працюють, а мої діти на німецькому заводі не працюють, рук не чують, а тисячі грн податків платять на вас,щоб ви на базарі з нас здрели за своє м"ясо,молоко в три дорога.У нас нема порядку і не буде,бо ніхто не перевіряє, а дає соціальну підтримку всім забезпеченим, як цю субсидію. Або матерям-одиначкам.Вони живуть з чоловіками, а їм платять по 5-6 тисяч, або вигнала і каже , а нащо він мені,всеодно п"є, а так я буду гроші получати, та й сама на роботу не ходить.І так живуть за наші податки,які ми платимо дурні на цих хитрих людей.Страна дураков та й годі.
Игорь до пенсіонер Показати IP 7 Лютого 2018 23:23
Бендерье вообще всю жизнь по шабашкам ездит и не платят в пенсионный фонд. А когда приходит пенсионный возраст требуют пенсию. И по закону правительство обязано его содержать за наш счет. Я бы не давал денег; где шабашил, там и получай пенсию
Шановний Добродій до пенсіонер Показати IP 12 Лютого 2018 22:43
Ти поступаєш як чм* к*нчене і ту*ориле,а не людина,коли заздриш трудягам -фемерам.
Іван Показати IP 12 Лютого 2018 09:06
Хто як працює- той так і має! Ви думаєте в селі легко, що за колгоспників згадали!?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus