USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Як Польща зустріла новообраного президента. Репортаж

25 Травня 2015 09:03
Згідно з даними екзит-полу, з шестивідсотковим відривом перемогу в другому турі обрання Президента Республіки Польща виборов член партії «Право і справедливість» Анджей Дуда (Andrzej Duda). Майбутній очільник країни разом з дружиною та донькою привітав присутніх у його штабі і подякував всім полякам за те, що вони у цей день зробили свій вибір.

Про це повідомляє власкор Інформаційного агентства Волинські Новини зі штабу Анджея Дуди у Варшаві.

Офіційне оголошення результатів екзит-полу мало відбутися о 20:00. Проте, через смерть старшої жінки на виборчій дільниці, час виборчої тиші продовжили до 22:30. Серед присутніх в залі десятків журналістів, політиків та громадських діячів, відразу поповзли чутки. Мовляв, таким чином затягують час, щоб отримати дані з великих міст, де більшою підтримкою заручився чинний президент і кандидат на цю ж посаду Броніслав Коморовський (Bronisław Komorowski).
Проте атмосфера в залі не була напруженою. Навпаки: присутні радо вітали один одного, настрій панував винятково позитивний. У моменти прямих включень центральних телеканалів зал в однин голос скандував ім’я свого кандидата.
Різко протилежною була реакція на відео зі штабу Коморовського. Щоразу, як на екрані з’являлись кадри з паном Бронеславом, в залі лунав несхвальний гул та свист.

Емоції досягли піку о 22:30 за місцевим часом – саме в ту хвилину виборча тиша закінчилась і прозвучали офіційні результати екзит-полу. Відповідно до них, Анджей Дуда здобув симпатії 53% виборців, у той час як за чинного Президента Польщі віддали свої голоси лише 47%.
Зал вибухнув аплодисментами і, знову ж, почав скандувати ім’я тепер вже переможця виборчої гонки.
Після цього в ефірі з’явився Броніслав Коморовський. Визнавши поразку, він подякував співвітчизникам за підтримку та побажав Анджею Дуді вдалого правління.

Опісля в залі аплодисментами зустріли переможця виборів.
Дуда, своєю чергою, подякував Коморовському за привітання, а також зауважив, що ця перемога була б неможлива без його команди. Також заявив, що вірить в те, що Польщі вдасться відбудувати свою спільноту і змінювати країну на краще разом. Проте ці дії мають бути спільними та злагодженими разом з польським народом.
Щодо планів на майбутнє, Анджей Дуда зауважив, що період його керування країною буде відкритим, а шукати порозуміння та вести діалог новий президент буде навіть з тими, хто з ним не буде погоджуватись.

«Я хочу, щоб після закінчення моєї каденції, люди визнали, що я був президентом для всіх поляків, відкритим до діалогу», - заявив він.
Наостанок подякував кожному поляку за те, що він прийшов та зробив свій вибір, незалежно від того, за кого віддав свій голос. До слова, явка на вибори стала рекордною для Польщі – власне волевиявлення на виборчих дільницях, згідно з даними екзит-полу Ipsos, продемонстрували 56,1% виборців.
Прихильники Дуди зібрались перед штабом
Прихильники Дуди зібрались перед штабом
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Лучанин Показати IP 25 Травня 2015 09:17
Волинськы новини стали польськими новинами? Про Волинь вже немаэ що писати?
Анонім до Лучанин Показати IP 25 Травня 2015 10:01
виглянь у выкно ы сам побачиш всы новини
лучанка до Лучанин Показати IP 25 Травня 2015 11:09
А що писати? Одні фестивалі, фести... про життя людей і владу - забороняють писати і під цією "маркою" країну грабують!!!
НАРОД УКРАЇНИ Показати IP 25 Травня 2015 09:58
небритого народом клятого індексаційного падлючого вора яйценюка-кулявлоба з конфіскацією посадити довічно на нари і на кол ганьби!!! ганьба урядовій воруючій банді!!!!!!!!!!!!
Народу України Показати IP 25 Травня 2015 10:50
Тобі, народе, потрібно назад азірова із бандою?
от так Показати IP 25 Травня 2015 11:11
Дуда давно казав, що буде вести з Україною "особливі" стосунки через історичну "Волинську різню" і героїзацію ОУН-УПА... Далі буде...
123 Показати IP 25 Травня 2015 11:18
Vzahali-to, Duda she v sichni govoruv pro bil'shu vijs'kovu pidtrumku Ukrainy. Nash chuvak!
321 до 123 Показати IP 25 Травня 2015 12:37
Що за люди...? Нам їсти не треба - війну подавай?! Вже взагалі з глузду з'їхали!!!
11111 Показати IP 25 Травня 2015 21:54
А хто ж цей власкор?! Кому дякую казати?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus