USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Як працюватимуть «розумні зупинки» в Луцьку

15 Січня 2021 22:36
У Луцьку встановлять дев’ять «розумних зупинок» та 22 інформаційних табло, що показуватимуть розкладу руху тролейбусів і маршруток.

Про це йдеться у сюжеті Суспільного.

За словами заступниці начальника управління міжнародного співробітництва та проєктної діяльності Луцької міськради Анна Вінцюк, на облаштування розумних зупинок витратять 6,5 мільйонів грантових гривень.

Першу «розумну» зупинку нині встановлювали в центрі міста.

««Розумні зупинки» – це грантовий проєкт, який фінансує Німеччина. Кошти підуть на встановлення цього інфраструктурного елементу у місті. Роботи по електриці, підведенні інтернету, каналів передачі даних – вже за кошти Луцької міської ради», – каже Анна Вінцюк.

Зараз у міській раді працюють з підрядником, налаштовують «розумне» інформаційне табло. Це буде LED-табло з яскравими великими літерами та цифрами, буде чітко видно, де автобус, де тролейбус.

«Загалом встановлення зупинок і табло, за сприятливих погодних умов, планують завершити до кінця лютого цього року», – каже Анна Вінцюк.

Нагадаємо, з 23 листопада 2020 року комунальники розпочали демонтаж старих зупинок громадського транспорту у Луцьку. Директор департаменту житлово-комунального господарства міськради Микола Осіюк тоді розповідав, що «розумні зупинки» та інформаційні табло у Луцьку мали б встановити до кінця 2020 року.
Як повідомлялося раніше, у Луцьку реалізовується проєкт «Використання екологічних і розумних технологій у системі громадського транспорту міста Луцька», який передбачає встановлення 9 «розумних зупинок» для громадського транспорту. В управлінні транспорту та зв’язку Луцької міської ради обіцяють, що з січня у місті запрацює 31 «розумна зупинка».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Лучанин Показати IP 15 Січня 2021 23:10
Цікаво що буде на зупинці біля біля Променя зі сторони Укртелекому, теж "розумна зупинка"? Я роблю такий висновок тому що бачив біля ЦУМу та готелю "Україна" такі ж самі закладки під фундамент під зупинку. От тільки біля Променя чомусь ці закладки зроблені таким чином що зупинка буде затуляти сходи до магазинів що там розташовані та перегороджувати рух пішоходів чере що прийдеться "розумну зупинку" обходити по проїзній частині. На це увагу хтось звертав чи там просто плитку повиколупували?
скептик Показати IP 15 Січня 2021 23:25
розумні зупинки з деб""ними водіями не стикуються
Анонім Показати IP 16 Січня 2021 08:31
Ще б до тих розумних зупинок - розумних людей .
периферія до Анонім Показати IP 16 Січня 2021 09:41
А коли руки (гроші) до наших периферійних зупинок дійдуть?
Дід Охрип Показати IP 16 Січня 2021 09:27
В скляні зупинки влітку чиновників посадити, якщо вони не бачили того ганебного видовища як на зупинці Медичний коледж, де люди під деревами ховалися від палючого сонця.
Петро Смерека Показати IP 16 Січня 2021 10:14
Жалко, що вона новенькою простоїть 1, максимум 2 місяці...А далі, буде обклеєна різним гів** оголошеннями. А тим більше, розмальована райтерами
Луцьк Показати IP 16 Січня 2021 10:39
Навіщо зупинку з екраном, на якому відображається розклад руху, називати розумною? Чим функціонал даної зупинки відрізняється від попередніх зупинок, на яких можна було розмістити друкований графік руху? В той же час, коли йде дощ або почне танути сніг біля ЦУМу стоять ріки води, тобто зливні системи не працюють так як треба, також пора вже і водо та теплотраси модернізувати, а тут гроші витратили на фактично таку саму зупнику тільки з телевізором, мабуть, щоб рекламу зручно було показувати...
Лучанин до Луцьк Показати IP 16 Січня 2021 16:21
Спробую: тим що на табло будуть відображатися номера маршрутів які зараз підїзжають до зупинки, принаймні так обі*цяли. На папері ви це не побачите. Відносно водовідводу: 3 рази клали асфальт на переході на Винниченка - коли бачив начальство підходив і просив щоб зробили щось щоб на перехресті не збиралася вода в дощ і можна було перейти дорогу, бо кожен раз приходиться переходити за 100-200 метрів далі і не завжди по переходу, бо те що намальовано це одне, а по коліна лізти в воду не сильно хочеться. Кожен раз обіцяли що все буде Ок і цю проблему вже враховано. На наступний день дощ і море по коліна в прямому сенсі. Просто ті що бідніше живуть в інших районах, а ті що багатші виходять з авто прямо під діері і воно їм всім і нах не нах!
Луцьк до Лучанин Показати IP 16 Січня 2021 16:55
"будуть відображатися номера маршрутів які зараз підїзжають" - а в чому тут розумність? Витрачати мільйони коштів, щоб побачити, що маршрутка запізнюєтья. Такий підхід передбачає, що водій маршрутного таксі не відповідає за дотримання графіку. В той же час для тролейбусів є графік руху, якого більш-менш дотримуються. Перед тим була програма МАК, у якій все це було і табло було біля цуму та навпроти Перлини. Не так давно ставились нові зупинки, які були демонтовані, бо хтось "розумний" вирішив поставити "розумні" зупинки. Ще можна згадати систему пропусків у Старе місто, яка так і не була реалізована, хоча коштів, мабуть пішло на неї немало...
Лучанин до Луцьк Показати IP 16 Січня 2021 20:22
"Розум" тут в тому що інформація не лише відображається, а і обробляється ("обдумується"). Іноді дивлячись на сучасних чиновників реально виходить що дана зупинка буде порозумніше за них. От саме тому що ніхто не дотримується графіку руху, відповідальності за це не несе взагалі, людям потрібно знати скільки часу мерзнути (мокнути на дощу, палитися на сонці, вітрові) на зупинці і чи краще піти пішки чи скористатися альтернативою. МАК вже була, прийшла нова фірма яка тепер обдирає пасажирів з усіх сторін, тому цілком логічно щоб стояло їх обладнання, або принаймні сумісне з їх системою. Ставились нові... Он, при "реставрації" палацу графів Потоцьких заявили що самшит устарів і його треба замінити, а ви про зупинки які не один день простояли... Ну треба ж людям за щось жити!
Джон Коннор Показати IP 16 Січня 2021 18:53
Скайнет захватывает Мир!
Мир вам. Показати IP 17 Січня 2021 21:17
А на хрена зараз ті розумні зупинки???!!! КАРАНТИН!!!! РОЗДАЙТЕ ЛЮДЯМ. АБО ЗА КОМУНАЛКУ ЗАПЛАТІТЬ.....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus