USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Як пройде батл Зеленського і Порошенка на «Олімпійському»: прогнози соцмереж

4 Квітня 2019 14:06
Дебати між Порошенком і Зеленським стали темою номер один з учорашнього вечора. «Кандидат Зе» опублікував ролик, в якому покликав президента на дебати на стадіон «Олімпійський» – за участю всіх ЗМІ і бажаючих. А також з довідкою від нарколога про відсутність алкогольної і наркотичної залежності.

Банковій потрібно було кілька годин, щоб зібратися з духом і прийняти виклик. Хоча, судячи із заяв лояльних до Порошенка блогерів і депутатів – спочатку планувалося ухилитися від такого несподіваного формату, пише Страна.

Але захоплення від відео Зеленського не залишили президенту вибору. І він погодився зустрітися з конкурентом на стадіоні.

Правда, момент багато в чому вже був втрачений. Сумніви команди Порошенка не сховалися від соцмереж. Якби на Банковій так жадали дебатів, як запевняли спочатку, то дали б відповідь набагато швидше – а не почали б промацувати ґрунт за допомогою «порохоботів» і опитувальників в Telegram.

У Facebook активно обговорюють дебати, на які лідер «Кварталу» змусив піти президента України.

Що сказав Зеленський і що відповів Порошенко

Вчора ввечері команда Зеленського презентувала відео, в якому шоумен запросив президента на дебати. І призначив місце – НСК «Олімпійський», прямо на футбольному полі. З вільним доступом для всіх журналістів і громадян.

Він також пригадав президенту його відмову від дебатів з Тимошенко на виборах 2014 року. І поставив дві умови: протягом 24 годин визнати, що дебати відбудуться не з «маріонеткою Коломойського», а з кандидатом в президенти Володимиром Зеленським.

Друга умова – пройти медобстеження щодо алкогольної та наркотичної залежності, яке пройде і сам Зеленський.

«Звертаюся до Петра Порошенка, ви кличете мене на дебати, мріяли, що я втечу, «відморожусь», сховаюсь ... ні. Я – це не Ви в 2014 році. Я приймаю виклик, ось мої умови: очікую Вас тут, на НСК «Олімпійський». Дебати пройдуть перед народом України, всі канали мають право транслювати дебати в прямому ефірі, всі журналісти мають право бути присутніми. Кандидати повинні обов’язково пройти медичну експертизу і довести народу, що серед них немає ні алкоголіків, ні наркоманів – країні потрібен здоровий президент» , – заявив він.

Третьою умовою Зеленський назвав те, що Порошенко в знак поваги до третини громадян України повинен публічно сказати, що «дебати пройдуть не з маріонеткою Кремля або Коломойського, не з ватником, не з малоросом, не з бидлом, не з клоуном, а з кандидатом у президенти Володимиром Зеленським ». «Даю вам 24 години – Думай-те», – сказав він.
Після ролика Зеленського в БПП заявили, що Порошенко на «Олімпійський» не прийде – тому що «він європеєць», і буде виступати в студії, як і планувалося.

Але через кілька годин – вже під ранок – Порошенко записав у відповідь відео. У ньому він назвав Зеленського «Володимир Олександрович», тим самим ніби відповівши на умова конкурента. І нагадав йому, що «стрілки наших геополітичних компасів показують в діаметрально протилежних напрямках».

Він також сказав, що його завдання – побудувати європейську і натівську Україну і ні перед ким «не ставати на коліна» (маючи на увазі, звичайно, Росію). Потім Порошенко натякнув, що дебати на стадіоні незаконні (насправді ні), але все одно погодився на них прийти.

«Правила дебатів прописані в законі про вибори президента, почитайте будь ласка. Вони можуть відбуватися на базі Громадського телебачення з трансляцією на всіх телеканалах для десятків мільйонів людей. Але стадіон, так стадіон. Я чекаю Вас, Володимире Олександровичу», – заявив гарант.
Дебати між Зеленським і Порошенком пройдуть, як і планувалося – 19 квітня, в п’ятницю, перед «днем тиші» і за день до виборів. Їх організовує Національна телерадіокомпанія України – тепер уже не в студії, а на стадіоні. А МВС вже зобов’язалося забезпечити порядок на цьому масовому заході.

Реакція соцмереж

У Мережі відзначили невизначеність Порошенка перед тим, як погодитися.

«Ви мене заплутали! Він «європеєць і не зустрічатиметься на стадіоні» або «стадіон, так стадіон»?

Він взагалі визначитися може? Він європеєць або стадіон? Або похмільний синдром? », – запитує журналіст Вадим Фолькер.
Політолог Микола Капітоненко звертає увагу на головний акцент виступу Порошенка:

«Отже, рятувати ситуацію з дебатами покликані «геополітичні компаси». На думку президента, його країна – це сильна європейська Україна. А стрілка компаса Зеленського показує в діаметрально протилежному напрямку. Далі щось про коліна нерозбірливо.

Яку сильну і яку європейську Україну «вдалося» побудувати за п’ять років – справа очевидна.

Але звідки висновки про компаси Зе? Вони абсолютно необгрунтовані.
"Бути Президентом і Верховним Головнокомандувачем, повідомив Петро Олексійович у своєму ролику, це означає нести відповідальність за людей.

Ок, так що там з Свинарчуком? ", – цікавиться блогер Макс Бужанський.
"А вже внесли законопроект, що

забороняє проводити медогляд кандидатів перед другим туром президентських виборів?", – жартує фотограф Богдан Бортаков, натякаючи на спробу БПП зробити дебати обов’язковими.
"Петро Олексійович став частіше жартувати під час виступів і активізувався в телеграм. Боротьба за електорат.

Видовище, м’яко кажучи, жалюгідне. Втім як і жарти.

Тому скажіть, будь ласка, хто-небудь Гаранту, що не тільки молодь і фанати 95-Кварталу його не підтримали ", – пише в Facebook нардеп Євген Дейдей.
«Судячи з усього, обидва кандидати впевнені у своїй перемозі, і дебати на «Олімпійському» можуть стати політичною дуеллю.

Тим часом, двічі в нашій історії дебати грали вирішальну роль. У 1994 Леонід Кравчук зустрівся з Леонідом Кучмою; Кучма показав, що він більш підготовлений і виграв вибори. А в 2004 році саме дебати допомогли Віктору Ющенку продемонструвати свою перевагу над Віктором Януковичем.

Тим часом це будуть перші в світі президентські дебати, які пройдуть на стадіоні ", – пише в телеграм нардеп Мустафа Найєм.
"У Зеленського нереально круті технологи – нерозумно це заперечувати. Дуже круті. Вищий ешелон.

Особливо, в порівнянні з нафталіном у чинного президента – там з кадрами біда-біда ...

І ще: за 5 років людям осточортів страх, до чортиків набрид! Компанія ПОП була побудована на страху війни, компанія ЮВТ – на страху злиднів, і їх нафталінові технологи звичайно ж програли.

А технологи Зе зіграли на надії! Плюс сучасний підхід і розрахунок на молодь, яка просто таки пострибала голосувати.

Думаю, що підхід вірний і навіть адмінресурс особливо картину не змінить. Хоча, на нашому полі чудес може бути все, що завгодно «, – пише блогерша Катерина Дей.
Багато пишуть про те, що прийнявши виклик, Порошенко трохи покращив свої позиції.

«Добре, що Порошенко прийняв пропозицію Зеленського. Це викликає повагу. Зрівняли негласний рахунок.

Молодець він, звичайно. Що не кажи, Порошенко велика людина і великий політик. Є речі, які я йому не пробачу, але і є речі, яким треба віддати належне.

Цікава боротьба попереду », – пише маркетолог Дмитро Розенфельд.
Тим часом в Мережі почали збирати питання, які Зеленському варто задати Порошенку.

«Я пропоную скласти список питань до Пороха від народу. Це має бути обов’язково. Адже він не з повітря кандидат, правильно? Все-таки, водив нас, як Мойсей «Геть» 5 років. Виявився, правда, в лісовій гущіі Іваном Сусаніним, але то таке. Топографічний кретинізм. Веде в Європу, приводить до Совка.

...

Отже, ваші запитання, панове. Про Житомир: що там з космонавтикою і фонтаном? », – відкрила список активістка Ліза Богуцька.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
лучанка Показати IP 4 Квітня 2019 14:18
Якщо будуть читати реп, то на ура. А якщо ще й підтанцьовуватимуть, як афроамериканці в баптистських церквах, то поб"ють усі рейтинги. Хліба і видовищ-завжди актуально.
ВВ Показати IP 4 Квітня 2019 14:35
Порошенко порве Зеленського, він оратор кращий і красномовніший...Але брехун ще той)
Анонім до ВВ Показати IP 4 Квітня 2019 15:35
Вова, молодий і креативний, камер не боїться, але що у нього в голові одному Богу відомо
ан Показати IP 5 Квітня 2019 10:42
ну язиком плескати не мішки тягати. але харан таки підкований в плані брехати-обіцяти. Та як не пройдуть дебати це нічого не міняє . він вже 5 років життя по-новому нам показує. Досить.
Валентин Михайлович Показати IP 8 Квітня 2019 17:07
Шановний Володимир Зеленський! Пропоную Вам задати головне (!) питання П.Порошенку. Україна 28 років (зокрема і останні 5 років) знаходиться в глибокій системній кризі, а народ у стані зубожіння. Країна, яка є однією з найбагатших ресурсами країн у світі на душу населення, може опинитись в такому жалюгідному становищі лише з однієї причини: жоден Президент України не спромігся створити Сучасну Стратегію розвитку України, яка б об'єднала фахівців (в Україні їх ще достатньо залишилось) в єдину команду. В даному випадку Україну можна порівняти з кораблем без керма і вітрил під час шторму у відкритому морі та ще з нетверезим капітаном на мостику. Хоча заради справедливості треба визнати що один Президент таки знайшовся - це Петро Олексійович. Він організував команду, яка у 2015 році створила Стратегію сталого розвитку "Україна 2020". Але в команду "забули" запросити хоч одного фахівця з проектування Стратегій і вона виявилась настільки нефаховою і беззмістовною, що навіть сам Президент жодного разу за 4 роки не згадав про її існування. Тепер питання: Навіщо Ви підписували документ, в який ви особисто не вірите і який Вам не потрібен? В США такий же документ Президент Б.Клінтон підписав ще у 1994 році.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus