USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Як придбати квартиру в Луцьку й економити кошти на квартплаті*

23 Вересня 2021 14:55
Уже скоро – черговий старт опалювального сезону, а у 2021 році він обіцяє бути непростим: зміна умов на ринку енергоносіїв як для споживачів, так і для сфери теплокомуненерго, черговий ріст тарифів не надто додають оптимізму. Але насправді пережити холодний період можна не витрачаючи шалені кошти на оплату комуналки. І щоб такий сценарій був реальністю – треба купувати енергоощадне житло.

Обираючи квартиру, треба зважати не тільки на робочі проекти, рекламні буклети й обіцянки забудовника. Важливо не тільки звертати увагу на красиве планування чи приємні зовні фасади. Як і до будь-якої покупки, до купівлі житла треба підходити виважено і вдумливо, адже це не одноразова річ. Це домівка, де ви будете проводити чимало часу свого життя. Тому, щоб життя було комфортним, про це треба подумати ще на стадії купівлі.

Сьогодні новобудови не підключені до центрального опалення та гарячого водопостачання. Тож фактично кожен мешканець сам контролює, скільки він використовує газу чи електрики на опалення квартири, адже в кожній квартирі є лічильники. Та іноді контролюй-не контролюй, а економити не вдається. Чому? Ось декілька причин.

Утеплення

Сьогодні державні будівельні норми регулюють питання утеплення фасадів багатоквартирних будинків. Нормативи передбачають використання утеплювача шириною не менше 120 мм. Проте ніхто не забороняє використовувати його більше. Так, наприклад, Будівельна компанія ЛДБК в луцькому ЖК «Caramel Residence» вирішила утеплювати фасади пінополістирольними плитами 150 мм, що зберігають на 20% більше тепла, аніж плити шириною 120 мм.

«Це був свідомий крок. Ще раніше, коли ДБН передбачали використання утеплювача шириною 100 мм, ми використовували 120 мм. Коли змінилися норми, ми зрозуміли, що діяли правильно. Але почали вивчати закордонний досвід і виявили, що в тій же Польщі використовують більше утеплювача, тож скоро це може стати нашою реальністю. Адже ціни на енергоносії в нас наближаються до європейських, тож треба й економити по-європейськи. Тому й почали використовувати більше утеплювача, ніж це врегульовано державними будівельними нормами. У результаті – наші будинки на 20% тепліші, а це означає, що взимку для того, щоб нагріти квартиру до оптимальної температури, треба використати менше газу», – зазначає керівниця відділу маркетингу ЛДБК Ірина Кушпель.

Вікна

Стіни, які не впускають холод до квартири, – це одна сторона медалі. Та найбільша кількість енерговтрат у всіх будинках відбувається через вікна. Тож що більша площа вікон, то більше енерговтрат. Саме тому панорамні вікна для українського клімату – це помилкове рішення. Адже в нас немає такої кількості теплих днів, щоб дозволити теплу виходити через величезні вікна. Варто зауважити: хоч це і може виглядати красиво, найчастіше забудовники використовують такі проектні рішення і пропонують помешкання з панорамними вікнами з іншої, банальнішої причини. Велике вікно набагато дешевше, аніж цегляна кладка. Значно дешевше засклити, аніж звести стіну.

«Тому в наших квартирах немає панорамних вікон. Так, це гарно, але це проектне рішення не для наших кліматичних умов. З цієї причини у наших будинках встановлені стандартні вікна, які виконують свою основну функцію – забезпечують достатнє освітлення. Разом з тим чимало енерговтрат може бути через неякісний монтаж. Тому й до цього процесу ми ставимось прискіпливо. Усі вікна в нас сертифіковані, а монтаж виконують тільки перевірені підрядники, яким ми довіряємо», – наголошує Ірина Кушпель.

Котли

Те, скільки мешканці квартир з індивідуальним опаленням використовують газу, залежить і від того, який саме котел вони використовують.

Сьогодні ринок пропонує величезний вибір котлів, які підігрівають воду для користування і забезпечують опалення в квартирах. Щоправда, не всі з них економні у використанні. Є ще й нюанс: якщо мешканці не перебувають у квартирі цілодобово, а здебільшого вранці й увечері, їм немає потреби, щоб котел працював цілодобово.

«Ми вже не один рік використовуємо котли Vaillant, які належать до преміум-класу. Вони надійні, безшумні, а головне – економні. Крім того, до цих котлів ми даємо сучасні програматори, які значно допомагають економити на опаленні, адже там можна виставити меншу температуру вдень, коли нікого немає, і вночі, коли всі сплять», – резюмують в компанії ЛДБК.

По більш детальну інформацію щодо квартир від ЛДБК звертайтесь у відділ продажу

Телефони: (066) 089 74 18, (095) 888 94 00, (068) 888 94 00

Адреса: м. Луцьк, вул. Ветеранів, 22

Сайт: https://ldbk.com.ua/

Фейсбук: www.facebook.com/ldbk.com.ua

Інстаграм: www.instagram.com/ldbk.com.ua
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus