USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.60 39.85
  • PLN 9.72 9.85

Як скористатися європротоколом при ДТП. Роз'яснення поліції

24 Січня 2024 06:42
Перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький рекомендує у разі ДТП із незначними наслідкам використовувати європротокол.

Про це він повідомив у мережі.

«Через несприятливі погодні умови збільшується ризик потрапити у ДТП. Якщо ушкодження автомобіля несуттєві, рекомендую скористатися європротоколом, який можна оформити без виклику поліції, лише за кілька хвилин», – зазначив Білошицький.

За його словами, європротоколом можна скористатися, коли відсутні травмовані чи загиблі; не завдано матеріальної шкоди третім особам; учасники ДТП мають дійсні поліси обов’язкового страхування; між учасниками ДТП досягнуто згоди щодо всіх обставин пригоди; водії-учасники ДТП перебувають у тверезому стані; сума збитків після ДТП не перевищує ₴80 тисяч.

Скласти європротокол можна за допомогою зручної онлайн-системи або на паперовому бланку.

Читати ще: Показали момент ДТП у Луцьку, під час якої п'яний водій Lexus влетів у Volkswagen. Відео

«Цифровий сервіс фіксації ДТП перевірить на коректність заповнені дані та вкаже на помилки. Дані про ДТП відразу будуть надіслані страховим компаніям обох сторін та внесені в базу даних МТСБУ», – підкреслив Білошицький.

Оформити електронний європротокол онлайн можна за посиланням.

За словами Білошицького, існують низка переваг у разі використання європротокола: не потрібно інформувати та очікувати поліцію; можна залишити місце ДТП відразу після складання європротоколу та заощадити час.

Також водій звільняється від адміністративної відповідальності, тобто посвідчення водія не вилучається, матеріали не направляються в суд, штраф не накладається.

«Отже, використання європротоколу заощаджує ваш дорогоцінний час. Зважайте на погодні умови, дотримуйтеся ПДР та будьте уважні», – зауважив Білошицький.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus