USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Як стати тату-майстром: VeAn Tattoo відповідає на популярні питання*

11 Листопада 2019 09:00
Наносити на тіло перманентні малюнки люди почали з незапам’ятних часів. Вони носили магічний характер або відображали приналежність до певного роду. Інструмент для подібної роботи використовувався найпримітивніший, про дотримання стерильності не думали.

З розвитком технологій і майстерності тату-майстрів татуювання вийшли на новий рівень. Тепер за допомогою механічних пристроїв, сучасних фарб і найтонших голок художники по тілу створюють справжні шедеври. Хочете стати тату-майстром? Читайте як.
Де навчитися

Незважаючи на величезну популярність цього виду творчості, в офіційних навчальних закладах курси тату-майстра не викладають. Така ситуація у нас в країні. Є два варіанти здобути необхідні знання – напроситися на навчання тату-майстерності до досвідченого майстра або освоїти курси тату у відповідному салоні. Благо їх зараз достатньо і багато хто пропонує пройти навчання тату майстерності.

Робота з малюнком

Якщо Ви пройшли навчання на тату-майстра, працювати з малюнком доведеться двома способами:

• копіювання готових зображень;

• створення композицій «з нуля».

Перший спосіб професіонали називають флеш-сет. Принцип полягає в перенесенні готового зображення на тіло клієнта з наступним наповненням контуру фарбами. Другий спосіб – це фрі-хед. Він вимагає від татуювальника справжньої майстерності, малювати доводиться, використовуючи тільки власну уяву.
З чого почати

Пройшовши навчання на тату-майстра хочеться скоріше почати працювати, реалізовуючи творчий потенціал і, чого гріха таїти, банально заробити. Поки Ви не відомі, пропонуйте і робіть тату своїм друзям і знайомим. Це дозволить включити «сарафанне радіо» – один з дієвих способів залучення клієнтів.

Не забувайте про інтернет. Соціальні мережі керують світом. Заведіть свою сторіночку в найпопулярніших мережах і активно просувайте свій бренд. Відвідуйте тематичні форуми і пропонуйте свої послуги. Спочатку на високі заробітки розраховувати не варто, але зі збільшенням майстерності і портфоліо, зросте не тільки кількість замовлень, а й їх ціна.

Робота на професійному рівні

Курси тату і самостійні пошуки клієнтів – це звичайно добре. Однак, ми за стабільність, тому непогано пошукати постійне місце роботи. Тут маса плюсів – стаж, спілкування з колегами і стабільний заробіток. При цьому займатися самостійною діяльністю ніхто не заважає.

Тут на допомогу знову приходить інтернет. Необхідно вивчити найближчі тату-салони і прозондувати їх щодо наявності робочих місць. Звичайно, дуже бажано мати пристойне портфоліо, яке напрацьовується на етапі самостійної діяльності. Відвідуйте тематичні виставки та фестивалі, це теж допомагає знайти роботу.

Заробіток і ціни за навчання

Добре якщо у вас є знайомий тату майстер, навчання у якого можна буде пройти за символічну плату або взагалі безкоштовно. В іншому випадку за необхідні знання доведеться заплатити. Ціни на навчання тату по Україні різняться. Багато що залежить від конкретного міста, популярності салону і обсягу пропонованого курсу.

Наприклад, в місті з населенням близько півмільйона вартість навчання може коливатися від 100 до 1500 доларів. Звичайно, за мінімальну суму вам запропонують мінімальні знання, обмежені лише базовими поняттями. У столиці ціни значно вищі. В цілому, вартість навчання тату приблизно така ж, скільки планується заробляти за місяць. Однак курси тату, ціна на які нижче 200 доларів навряд чи заслуговують на увагу.

Відповідно і заробіток варіюється від розмірів міста, конкуренції і рівня доходів населення. У великих містах, зокрема, більш популярні великі і барвисті зображення, за які платять більше. У невеликих містечках полюбляють різні емблеми і символічні написи. Але, здебільшого, межі в заробітку немає, підвищуйте свій професіоналізм, і Ви обов’язково заробите.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus