USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Досить скиглити: лучан вчили робити бренд із власного імені

25 Квітня 2014 21:21
Як зробити так, щоб замовлення шукали творця, а не навпаки? Для цього портібно всього лише постаратися. Головне - хороша мотивація і працелюбність. Ці риси допомогли людям творчим у часи Євромайдану знайти додаткові кошти на потреби активістів і знайти практичне втілення своїм умінням.

Семінар на тему «Досить скиглити – пора діяти» відбувся вчора, 24 квітня.

Лектором виступив відомий український письменник, перекладач, дизайнер Ілля Стронґовський. Організатором семінару став Навчально-методичний центр профспілок. Учасники заходу - здебільшого молодь, студенти, які ще шукають себе в майбутньому.

«Кожен з людей певен, що не буде можливості братися за улюблену справу, бо треба багато фінансів і знань. Але я переконався, що це не так», - розповідає Ілля Стронґовський.

Чоловік зауважив, що йому самому довелося чимало пройти, але він створив бренд з власного імені. І тепер сам може обирати, за яку справу братися.

Напередодні того, як у родині Стронґовських мав з’явитися малюк, глава родини залишився без роботи. Він каже, що це дуже мотивує – розуміння того, що ти - єдиний годувальник сім’ї і допомогти більше нікому. Сам він вміє циклювати паркет, тож, каже літератор, в будь-якому разі з голоду не пропаде.

«Кожен з вас має свій власний погляд, свої навички, але треба навчитися знайти їм застосування», - каже він.

Ілля Стронґовський наводить кілька прикладів успішних проектів. Перший – досить складний – оформлення книг.


«У нас ніхто не займався цим фахово. Я не мав ані клієнтської бази, знав кілька комп’ютерних програм – і все. Але я мав зв’язки з колегами письменниками. Дзвонив до Сергія Жадана і казав: в тебе скоро вийде книжка, дай я її оформлю, безкоштовно. Вони від цього нічого не втрачали, а я, вкладаючи свої сили, формував портфоліо і вчився робити бренд. Адже що таке бренд? Є один фотограф і інший – у обох однакові фотоапарати. Але до одного стоять черги, бо в нього знане ім’я, а інший шукає клієнтів», - пояснює він.


Ще одна тема – футболки з україномовними написами. Як виявилося, в тих, хто хоче придбати такі речі – вибір зовсім малий. Тож Ілля Стронґовський вигадав принти на футболки і так заповнив цю нішу. А заодно – отримав заробіток, який пішов на благодійні цілі.

Під час Євромайдану популярними були майданівські мотиви. Власне, вчасна організація роботи, що й зробив Ілля Стронґовський, дозволила заробити гроші на благодійні потреби Майдану.


Щоб досягти успіху, створити бренд зі свого імені, треба подати себе як творчу одиницю з унікальним власним баченням. Відколи я почав займатися оформленням книг, з 2007 року оформив більше 400. Тепер я обираю ті замовлення, які пасують моєму рівню і забарвленню. Наприклад, мене цікавить соціальна відповідальність бізнесу: заробив багато – поділися з тими, хто цього потребує», - розповідає він.

Кожен з присутніх в розповіді знайшов щось для себе. Учасники відзначали, що ця зустріч - черговий приклад того, як не опускати руки у складні моменти, і демонстрація сили віри у себе.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Что еще Показати IP 25 Квітня 2014 22:05
коментар було видалено
Опа нась до Что еще Показати IP 25 Квітня 2014 22:13
коментар було видалено
Лучанин Показати IP 26 Квітня 2014 00:46
Так який же він бренд створив і що він за один?
Світило Показати IP 26 Квітня 2014 00:50
От чим займається провідна українська наука. То, певно, О.Л. Фаст організувала.
БУБУБУ Показати IP 26 Квітня 2014 09:31
НЕМА У МЕНЕ ДО НЬОГО ДОВІРИ. ОЦІ ТУНЕЛІ У ВУХАХ - ФУ...
та нуууу до БУБУБУ Показати IP 26 Квітня 2014 16:41
не мисли стереотипами і совком. Навіть якби в нього не було половини голови, але він буде асом у своїй справі - це клас!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus