USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Як луцький «ГаРмИдЕр» у карантин бореться за глядача

25 Січня 2021 07:40
Луцький театр-студія «ГаРмИдЕр» 31 січня покаже документальну виставу для дорослих «Кордон», що побудована на реальних розмовах із людьми по обидва боки українсько-польського кордону.

Про це йдеться у сюжеті Суспільного.

Як розповіла керівниця театру Руслана Порицька, нині роботи в акторів немає, всі вистави перебувають на паузі, а карантин забирає гроші за оренду приміщення і комунальні послуги, однак це тимчасово.

Актори театру щотижня мають 3-4 репетиції. Грошей за це не отримують, каже одна з акторок Соломія Бутейко. Жінка грає у театрі-студії 16 років. Каже: у гармидерівців є багато проєктів, на які часто бракує часу, проте під час локдауну можна наповнитися новими знаннями.

Під час карантину актори не втрачають свого глядача і професійні якості, адже влаштовують онлайн-покази вистав та тренуються вдома через платформу Zoom.

Учасник театру-студії «ГаРмИдЕр» Сергій Книшук розповів, що актори придумали своєрідний проєкт, який називався «домашнє моно». Суть полягала в тому, щоб відтворити коротенький монолог із класичної п’єси, використовуючи увесь реквізит, який є вдома.

Із його слів, гармидерівці записували монологи, викладали їх на відеохостингу Youtube та передавали цю естафету між собою та між глядачами.
Зі слів Руслани Порицької, оскільки показів вистав зараз немає, то і немає в театру прибутку. Каже: ситуація складна – доводиться зараз сплачувати оренду за два приміщення, адже театр перебуває на самоутриманні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus