USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Як у Луцьку каратимуть за махінації на виборах

6 Листопада 2015 10:34
Півхвилинний ролик про те, які покарання очікують на порушників виборчих прав громадян, підготувала Громадянська мережа ОПОРА.

15 листопада українці обиратимуть міських голів у другому турі голосування в містах з кількістю виборців понад 90 тисяч, де 25 жовтня жоден із кандидатів не набрав 50%+1 голос виборців.

Зокрема, у другий тур виборів мера Луцька вийшли чинний міський голова Микола Романюк та голова правління Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» Олександр Товстенюк.

За станом на 3 листопада ОПОРА вже зафіксувала 1332 порушення під час виборчої кампанії місцевих виборів. Зауважимо, що до найпоширеніших порушень виборчого законодавства відносять незаконну агітацію, підкуп виборців, маніпуляції зі списками виборців, перешкоджання роботі ЗМІ та офіційних спостерігачів, а також порушення з боку виборчих комісій і фальсифікацію результатів голосування.

На тих, хто вчинив порушення виборчих прав громадян, очікує:

За втручання чиновників у роботу виборчої комісії – до 10 років позбавлення волі;

За перешкоджання діяльності офіційних спостерігачів – до 3 років обмеження або позбавлення волі;

За видання бюлетеня без пред’явлення посвідчення, що підтверджує особу (паспорта), – штраф до 5100 грн або обмеження волі до 3 років;

За фотографування бюлетенів – штраф до 5100 грн;

За фальшування виборчої документації – до 7 років позбавлення волі.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Че Показати IP 6 Листопада 2015 11:28
... безжально)))
УКР Показати IP 6 Листопада 2015 11:54
В Турійському районі ці правила не діють, там діють правила Романа Микитюка ... правда пане Василишин і пані Черен!!! Як Ромчик скаже так вони і мерщій роБЛЯТЬ!!!
мівіта до УКР Показати IP 6 Листопада 2015 12:37
Тоу Вас там такі Х.йли при владі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus