USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

До 15 років колонії: Держдума РФ прийняла закон про покарання за «фейки» про російських військових

4 Березня 2022 15:39
Росіян каратимуть за «фейки» про діяльність російських військових і за заклики до перешкоджання використанню військ РФ «для підтримки миру».

У п’ятницю, 4 березня, Держдума РФ прийняла закон про кримінальне покарання за «фейки» про дії російських Збройних сил, пише УНІАН.

За «завідомо неправдиві фейки» – штраф 0,7-1,5 мільйона рублів або до трьох років колонії.

Якщо «фейки» створюють посадові особи, група чи «зі штучним створенням доказів або з мотивів ненависті або ворожнечі» – штраф три-п’ять мільйонів рублів або від п’яти до 10 років колонії.

За «фейки», що «спричинили тяжкі наслідки», – від 10 до 15 років колонії.

За антивоєнні заклики тепер росіян також каратимуть. Від 100 до 300 тисяч рублів штрафу або до трьох років колонії загрожує за заклики до перешкоджання використанню російських військ «для захисту інтересів Росії, підтримки миру і безпеки або за дискредитацію такого використання» (якщо вже притягували до адміністративної відповідальності за такі дії).

Якщо такі заклики до перешкоджання або така дискредитація спричинили «тяжкі наслідки» – штраф 0,3-1 мільйон рублів або до п’яти років колонії.

Покарана буде і підтримка антиросійських санкцій. Тим, кого за це вже притягували до адміністративної відповідальності, загрожує штраф до 0,5 мільйона рублів або до трьох років колонії.

Окрім того, вранці було відзначено системну роботу з обмеження доступу до інтернету користувачів Росії. У російських користувачів перестали працювати App Store та Google Play, заблоковано сайти Медузи, Російської служби Бі-Бі-Сі, Радіо Свобода та DW, телеканал «Дождь» призупинив мовлення, закрилося радіо Ехо Москви.

Перестав працювати Facebook. Роскомнадзор активно штрафує мережу за поширення «фейків» про війну в Україні.

Нагадаємо, в Москві затримали п’ятьох дітей та їхніх мам, які принесли квіти до посольства України та тримали плакати, які закликають припинити війну.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Просто Показати IP 4 Березня 2022 19:42
Ви любе га в но схаваєте. Сцикливі кацапські уроди.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus