USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Як у Луцьку пропонують оптимізувати рух на перехрестях

16 Липня 2021 21:50
Оптимізувати рух у Луцьку пропонують на перехрестях із другорядними вулицями. Для цього потрібно розширити дорогу перед перехрестям, аби із другорядної вулиці став можливим виїзд на головну дорогу з окремих смуг руху (праворуч і ліворуч).

Таку петицію зареєстрував Вадим Слива.

Він зазначив, що в місті нараховується вдосталь другорядних вулиць, які ведуть до багатосмугових головних доріг і сполучаються з ними перехрестями зі світлофорами.

«Тривалість зеленого світла для автомобілів із другорядної вулиці мізерна порівняно з тривалістю червоного, а це сприяє утворенню заторів, коли доводиться відстоювати 2-3, а інколи й більше, циклів переключення світлофора, щоб виїхати на головну вулицю», – наголосив лучанин.

Прикладами таких проблемних місць є виїзди з вулиці Електроапаратної на вулицю Рівненьску та з вулиці Воїнів-афганців (колишня вулиці Воїнів-Інтернаціоналістів, - ред.) на проспект Соборності.

«Вирішити цю проблему можна за допомогою додаткової смуги руху на другорядній вулиці – перед перехрестям. Досить розширити дорогу на проміжку 20-25 метрів перед перехрестям, щоб можна було організувати виїзд праворуч і ліворуч з окремих смуг. Черга скоротиться практично вдвічі, адже вдвічі більше автомобілів зможуть проїжджати світлофор за один цикл зеленого світла. Схожим чином ця проблема вирішена на виїзді з вулиці Шопена на проспект Волі», – зауважив Вадим Слива.

Він запропонував створити перелік вулиць міста, на яких доцільно й можливо облаштувати додаткову смугу руху перед перехрестям і почати поетапні роботи з їхнього розширення.

«У перспективі це дозволить суттєво швидше проїжджати перехрестя з другорядних вулиць», – наголосив автор петиції.

Відзначимо, аби петицію розглянула Луцька міська рада, за 15 діб її мають підписати мінімум 300 осіб. Підтримати пропозицію Вадима Сливи можна тут.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Ігор Показати IP 16 Липня 2021 22:12
ПРавильное решение
Петро до Ігор Показати IP 17 Липня 2021 07:23
Так, позносьте житлові будинки і тротуари щоб міг на блясі їздун заїхати, а не чекати дозвільного світла світлофору..
Петро (добавлю невіг до Петро Показати IP 17 Липня 2021 07:29
Добавлю: швидкість в місті обмежена 50км/год, то до чого тут розгінна полоса? Вклинюватись в полосу руху все одно доведеться створюючи незручності іншим учасникам руху (і вже БЕЗ світлофору!). Враховуючи "культуру" наших водіїв не важко уявити до чого це призведе.
Ахах Показати IP 17 Липня 2021 08:58
Поясніть мені що дасть додаткова смуга, наприклад на Соборності при виїзді з Інтернаціоналістів, коли спереду стоячий автомобіль хоче повернути наліво? Там достатньо було таблички з зеленою стрілочкою. А ще треба відірвати руки настройщику світлофора біля Мотору.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus