USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Як у Луцьку пропонують підтримати органи самоорганізації населення

20 Жовтня 2016 16:06
Відредагований варіант проекту програми підтримки органів самоорганізації населення рекомендували підтримати члени постійної комісії міськради.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження 20 жовтня.

Депутатам презентували проект програми підтримки органів самоорганізації населення міста Луцька на 2017-2020 роки.

Як повідомив член фракції «УКРОП» Юрій Безпятко, термін дії чинної програми вичерпується у грудні, і програма існувала лише на папері, без жодного фінансування. Тому цьогоріч розробили нову програму, що має на меті налагодити співпрацю ОСН та міської ради. Наразі у Луцьку зареєстрували три ОСН, на сесію виносять проект рішення про створення ще одного.

Оскільки під час засідання бюджетної комісії міськради в депутатів виникла низка зауважень до проекту програми, вирішили внести зміну. Так, визначення частки коштів мешканців, які ті вкладатимуть в інфраструктуру, і частки коштів міського бюджету відбуватиметься безпосередньо перед втіленням проекту в життя.

Депутат зауважив, що у рамках програми передбачають втілення дороговартісних проектів, зокрема, каналізування, ремонту доріг, встановлення освітлення. Йдеться передусім про вулиці приватного сектора, де немає асфальтового покриття, каналізації, водопроводу тощо. Цифри у проекті рішення, з його слів, вказані приблизні.

Депутат Борис Смаль запропонував вказати у проекті програми, що мінімальна частка співфінансвання проектів з боку мешканців становитиме 5%. Рішення щодо співфінансування окремо щодо кожного заходу ухвалюватимуть шляхом переговорів. Так, вулиці, мешканці яких більш заможні, зможуть вносити більшу суму.

Відповідно до пропозиції голови комісії Андрія Козюри, частку співфінансування визначили у розмірі від 5 до 40%. Член комісії Костянтин Петрочук пропонував вказати у програмі, що благоустрій території та обрізка і видалення аварійних дерев і кущів може здійснюватися лише за межами приватних ділянок.

У підсумку, члени комісії рекомендували підтримати проект програми з пропонованими змінами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ната Показати IP 21 Жовтня 2016 22:12
Я так розумію, що з усього депутатського корпусу для людей працює тільки укроп!!!! Усі реальні зміни і толкові пропозиції тільки від УКРОПУ. Смаль, Безпятко, Балицький, Поліщук, Янчук, Залевська- молодці!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus