USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Як у Луцьку святкували Різдво Христове. ФОТОРЕПОРТАЖ

7 Січня 2014 17:39
Будувати найбільш амбітні плани на 2014 рік порадили лучанам у день Різдва Христового.

Літургія, яку очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл, відбулася у Свято-Троїцькому кафедральному соборі у Луцьку 7 січня.

Під час богослужіння прихожанам зачитали різдвяне послання патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета.

«Кожного року ми святкуємо Різдво Христове – найвеличніше свято всього християнства. Син Божий, будучи творцем світу, принизив себе і став людиною. Це означає, що величний, незбагненний і неописаний Бог не тільки наблизився до людини, а усмиривши себе до безмежності, з’єднався з людською природою. Заради чого Бог став людиною? Син Божий зійшов на землю і став людиною, щоб знищити гріх і смерть у людській природі, він прийшов, щоб примирити людину з Богом. Він став людиною, щоб побудувати Царство Боже, тобто, царство духовне, де панувала б любов, а не ненависть, правда, а не кривда, милосердя, а не жорстокість, мир, а не ворожнеча, святість, а не гріх. Сутність християнства полягає в тому, що дух повинен підкорити плоть, а не навпаки. Матеріальні цінності повинні підпорядковуватися духовним», - йдеться у посланні. Зі слів очільника Української православної церкви Київського патріархату, об’єднують любов, правда, мир, жертовність, а гріх і всіляке зло тільки роз’єднують людей.

Зі святом Різдва Христового Філарет привітав усю паству Київського патріархату, братів та сестер із Московського патріархату, усіх християн України та українців в усьому світі.

Із величним та радісним святом привітав вірян також митрополит Михаїл.

Він зазначив, що Різдво – це подія любові. Ця божественна любов передається для нашого щасливого сьогодення. Михаїл закликав вірян пригадати радісні та щасливі моменти, що відбулися протягом року і надихають жити у році наступному.

«Не піддатися депресії і зневірі – «все закінчилося». Нічого не закінчилося, життя продовжується, причому життя щасливе, тому що Бог з нами, а ми з Богом. Ми сьогодні біля вертепу, тому нічого не закінчилося, все лише починається. Починається новий рік, тому візьміть сьогодні свої щоденники і запишіть найбільш амбіційні плани на цей рік, і нехай Господь допомагає, щоб вони здійснилися», - звернувся він до вірян.

Наприкінці літургії Митрополит закликав прихожан спільно поспівати колядок.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus