USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Як у Володимирі відзначили 1035-річчя заснування міста. Фоторепортаж

31 Липня 2023 19:11
Без гучних феєрверків та пишних святкувань відбулось відзначення 1035-ої річниці заснування міста Володимира. Основним задумом цього дня був намір зібрати благодійні кошти на автомобіль для 55-го батальйону 100-ї бригади тероборони. Скриньки для збору допомоги були розміщені на усіх святкових локаціях.

Про це інформують у міській раді.

У неділю з самого ранку у парку Слов’янському розгорнувся Крафтовий ярмарок. На ньому свою продукцію представили непромислових масштабів виробники із різних куточків Волині. Серед смаколиків – хлібобулочні вироби, ковбаса, паштет, сало, лимонад, імбирні пряники, мед із Володимира, лохина, крафтовий сир, смажені карасі та знамениті світязькі пончики з Шацька, медова продукція, широкий асортимент солодощів із Луцька, звідти ж велика колекція напоїв від ТМ «Своя гуральня», прохолодні безалкогольні напої з Рівного.
Неподалік, ближче до пам’ятника Шевченку, розташувався інший ярмарок, з виробами ручної роботи. Серед них одяг у техніці валяння, ляльки-мотанки, сила-силенна прикрас, духмяне мило, свічки, речі з лози, іграшки, глиняні свищики, картини місцевих художників тощо. Володимирські «союзянки» виставили на огляд гостей свята карту України з вишитими на ній власноруч гербами кожного з регіонів.

Поблизу святкової сцени розташувались спецавтомобілі від прикордонної служби, рятувальників та поліції. У дітей була можливість задовольнити свій інтерес і «обстежити» кожен із них. Крім того, малеча приміряла бронежилети, з цікавістю розглядала квадрокоптер та інші спецзасоби.
Тим часом на святковій сцені розпочався виступ дитячих колективів мистецьких закладів Володимира, відбулось нагородження переможців дитячо-юнацького конкурсу з образотворчого мистецтва «З любов’ю у серці до рідного міста». Їхні роботи уже тиждень прикрашають основну алею парку Слов’янського.

Гучно було не тільки на сцені, неподалік відбивав монети із зображенням Володимира директор історико-культурного заповідника «Стародавній Володимир» Володимир Пикалюк, а науковий співробітник Орися Вознюк уже чекала екскурсантів у підземеллях домініканського монастиря (нині приміщення центру професійної освіти), звідки і розпочала свою захопливу розповідь про історію міста. Усі учасники заходу згодом відвідали і виступ квартету «Віола», який відбувся у підземній церкві Собору Різдва Христового.
Бібліотеки міста також долучились до свята. На креативній галявині у глибині парку працівники цих установ оформили літературну фотозону «Рідне місто над Лугою», організували виставку з книжками про наш древній Володимир. На літературній сцені звучало слово місцевих письменників, а згодом на креативній галявині запрацював вільний мікрофон, де можна було висловитись чи показати свою творчість. Отже, там ще довго звучали пісні чи просто мелодії у виконанні усіх охочих.

Головну сцену свята під вечір заповнили артисти народного аматорського театру «Відродження імені Богдана Берези. Митцям вдалось занурити глядачів у покриту таємницями атмосферу князівських часів, дати відчути кожному дихання давнини.
Привітати мешканців та гостей міста з річницею заснування Володимира разом із міським головою Ігорем Пальонкою прийшли народний депутат Ігор Гузь, мер сусіднього Нововолинська Борис Карпус, голова районної ради Віктор Хиць.

Вітаючи земляків із днем народження Володимира, Ігор Пальонка підкреслив, що місто стає все кращим завдяки невтомній праці усіх його мешканців, подякував за небайдужість, побажав усіма омріяної перемоги у війні.
Під музичним супроводом військового оркестру 14-ої окремої механізованої бригади, міський голова нагородив містян подяками та преміями за вагомий особистий внесок у розвиток міста, активну діяльність на благо громади, привітав і вручив подарунки і святкові короваї «золотим» подружнім парам, які прожили у шлюбі 50 і більше років. Згодом на сцені розпочали свій виступ творчі колективи.
Протягом цілого дня для найменших мешканців громади працювало дитяче містечко, де було безліч ігор, розваг, майстер-класів.

Завдяки небайдужості містян під час відзначення Дня Володимира вдалось зібрати немалу суму для купівлі автомобіля землякам, які боронять державу на сході країни. Загальна цифра зібраних коштів складає 106 тисяч 596 гривень і 10 злотих.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus