USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Як Україні повернути Крим? Думки відомих лучан

4 Березня 2016 22:10
Два роки тому розпочалася анексія півострова Крим Російською Федерацією. Без бою Україна втратила частину своєї території. Причому, чимало експертів зазначають, що рішучими діями окупації Криму можна було уникнути.

Чому Україна втратила півострів та як його повернути? Чи Крим – вже навіки втрачена територія? Саме це запитання кореспонденти Інформаційного агентства Волинські Новини поставили відомим лучанам: політикам, чиновникам, громадським і культурним діячам, науковцям.



Так, заступник керівника ГО «Національний Альянс» Богдан Бальбуза вбачає причини анексії у відсутності системної роботи з українізації. «Там процвітали проросійські настрої, і всі дивилися на це крізь пальці», – вважає він. Натомість він оптимістично налаштований, що Крим все-таки скоро повернеться, першими кроками до цього має бути інформаційна війна та економічна блокада.

На думку депутата Луцької міської ради Ігоря Поліщука, всьому виною – державницька політика останніх років, яка не змогла переконати кримчан, що Україна – шлях до майбутнього, і з Україною більше перспектив. Він переконаний: насильницькими методами Крим не повернути. Це можна зробити, продемонструвавши своїм прикладом, що в Україні живеться краще. Для цього потрібно розвивати українську економіку і піднімати рівень життя, вважає депутат.

Повернення Криму до державних кордонів України можливе лише тоді, коли кримчани захочуть самі повернутися, переконаний депутат міськради, волонтер ГО «Чорний тюльпан» Микола Собуцький.

«Треба, щоб прийшло нове покоління. А ми, своєю чергою, маємо так розвинути нашу країну, щоб їм самим захотілося повернутися», – каже він.

Заступник декана історичного факультету з виховної роботи, старший викладач кафедри політології та державного управління Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Тарас Літковець наголошує, що головний висновок, які вже зробили нарешті українці: Росія – держава не те, що не дружня, а держава-агресор, яка протягом усієї історії була нам радше ворогом. Тому очікувати ліберальних і порядних вчинків з боку Кремля – не варто. Українцям сподіватися можна лише на себе.

До слова, у квітні 2014 року кореспонденти Інформаційного агентства Волинські Новини опитали волинських політологів про те, як повернути півострів. Як свідчать події, які сталися по тому, багато тез експертів виявилися пророчими.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЯК УКРАЇНА МОЖЕ ПОВЕРНУТИ КРИМ? ДУМКА ВОЛИНСЬКИХ ЕКСПЕРТІВ

«Росія віддасть Крим тільки тоді, коли віддасть Японії Курильські острови і Калінінградську область Німеччині. Добровільно Росія півострів не віддасть – на це можна не сподіватися. Тому крім пропагандистської інформаційної дипломатичної роботи, треба здійснювати широкомасштабну агітацію за всіма напрямками», – каже Тарас Літковець.

А директор Волинського краєзнавчого музею Анатолій Силюк нагадав історію приєднання Криму до України: «В 1954 році, коли Крим передали Україні, Микита Хрущов чудово розумів, що без України, як материкової частини, півострів Крим, по суті, пропаде...»

Детальніше про те, як, на думку відомих лучан, повернути Крим, дивіться у відео, яке підготували Юлія Малєєва та Вадим Панафідін.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 24
Клава Показати IP 4 Березня 2016 22:49
Ніяк ... Запити холодною водою і забути ....
12-34 до Клава Показати IP 5 Березня 2016 18:33
100% за. і Даунбасс туди ж. В школах на сході ввести укр.мову 4 рази в тиждень, рос. мову 1 раз і то можна без неї. І економіка, економіка, економіка...
Анонім Показати IP 4 Березня 2016 22:58
Украіна! Крим ти вже повернула! Не парся!
СЛОВ'ЯНИ Показати IP 4 Березня 2016 23:50
Цікаві ви . . . . . А ВИ людей які проживають в Криму запитували чи вони хочуть повернутись в Україну ааааааааа( в цей д¥рдом. . . . ). Іноземна статистика повідомляє що 87% фу фу фу . . . . ЗАДУМАЙТЕСЬ . . . .
стефко до СЛОВ'ЯНИ Показати IP 5 Березня 2016 06:14
Ватнік, а ти думаєш людям, що там проживають добре?! А буде ще *краще*, бо кацапи роблять з Криму військову базу. Так що не треба підгавкувати! !
Марко до стефко Показати IP 5 Березня 2016 14:19
Ти б, стефко, краще книжки читав, які "Історія" називаються. База наколи взагалі звідти не дівалася, вона завжди там була, тому їм робити там нічого не треба. Інше питання, що тобі, як корінному американцю, це не вигідно.
Анонім Показати IP 5 Березня 2016 00:18
Думати треба про то,щоб Волынь залишилась в Україні,ане про крым.Эти факівці першими понесуть хліб—сіль ляху чи мо кялю,аби при кориті побути.
рон Показати IP 5 Березня 2016 01:52
у нас процвітають бандити...і люди неадекватні.....ну от бут гусаїм ...робив революцію...і що????? людино варто думати глобальнше хто ти і що можеш....я був в і є в Батьківщиніі...але пан Башкалєнко багато зробив для міста і людей...неварто йог було паплюжити
Валентин Показати IP 5 Березня 2016 02:14
Крим був, є і буде українським. І повернеться він під юрисдикцію України як звичайна область без всякої липової автономії та іншого паперового маразму. Як не дивно питання досить короткого часу. А щодо "корінного населення", яке ходило на псевдореферендум, рвало українські паспорти і стріляло в українських солдат, а також шаленної підтримки, то тільки в Севастополі за даними, я підкреслюю, російського ЦВК, проголосувало 123% за приєднання до Росії (дані взяті з офіційної явки по відношенню до фактичних мешканців згідно перепису населення, включаючи немовлят і грудних дітей). Вражаюча цифра,чи не так! Так от, з цим "населенням" зроблять теж саме, що свого часу вчинили з кримськими татарами в 44 році. А що? На тому ж севастопольскому форумі достатньо серйозно обговорювалась тема про те, що насправді сталін врятував кримських татар від помсти радянських робітників та селян, за те що ті нібити співрацювали з гітлеровцями, виселивши їх разом з родинами до Узбекистану. Чудовий варіант, в стилі кремля і червоної пропаганди! Я вважаю, що українська влада на правах "кривавої хунти" повина у такий же спосіб "врятувати" місцеву вату від помсти бандерівців і депортувати їх на історичну батьківщину - в Сибір та Магадан.
єти уроды Показати IP 5 Березня 2016 03:28
коментар було видалено
думкі маловідомих Показати IP 5 Березня 2016 03:37
звідкі вони понавилазили ці уроди віідоми пастором аделаджею та турчиновим.в Украіні смерть та голод після заколотту.такого небуло навіть у СССр
Луцьк Показати IP 5 Березня 2016 08:27
Такі, як Собуцький нащать Україну З середини, як шашлі. Їм як небудь,що небудь, аби косити бабло.
рома Показати IP 5 Березня 2016 08:50
Свет отрубали.воду не дали.люди дуже полюбили вас писля цього
лучани Показати IP 5 Березня 2016 09:06
Тролі кремлівського карлика позбігалися. Все буде добре, Крим звільнять від московсько-фашистських окупантів, а кривоногий Путлєр вдавиться ядом, бо буде боятися трибуналу за свої злочини.
Олексій Показати IP 5 Березня 2016 09:35
Поверне ,коли в Україні буде рівень життя ,як Європі, і Україна перестане підокормлювати сепаратистів ,дозволяти провозити туди харчі ,відпочивати нашим громадянам.
Анонім до Олексій Показати IP 5 Березня 2016 10:18
Тобто ніколи.
Читач Показати IP 5 Березня 2016 10:05
Там укранців дуже мало, мабуть простіше вивезти своіх, дати ім землю, допомогу, а не дерибанити на атошніків, хочуть люди руській мір хай мають, робим нові колючі кордони, візовий режим, і смертну кару за зраду держави!
Свої до Читач Показати IP 5 Березня 2016 14:22
А свої хочуть щоб їх вивезли?
add Показати IP 5 Березня 2016 10:50
експерти, ітіть калатіть....нашли в кого питати . крим - ісконно русськая зємля - запийте водою украйонці. хрущьов віддав - погралися і досить - назад до неньки вернулася в вєлікую рассєю
полішук Показати IP 5 Березня 2016 11:37
ви втрачаєте Украіну похвилинно! про що ви белькочете? руський мір.словяне. гундєєв. бєлий молот. оплот. руськоє єдінство 5 колона.кредити банки бізнес москалі і так не люди- цього ви не помічаєте??? спустіться на землю....
Людина Показати IP 5 Березня 2016 14:12
Навіяло: Підірви свою хатину! Буде, друже, перспектива, Бо в майбутньому, колись, Тут збудує хату Гриць. Ще побий свою дружину, Дітлахам навішай люлєй, А якщо не будуть слухать, То скажи що поцілуєш. І тоді вони, мабуть, Поважати твою круть Будуть вічно, неодмінно... Якщо тільки не втечуть!
небайдужий Показати IP 5 Березня 2016 15:39
у нас мало проблем, купаємося в маслі, держава багата? гроші вже нікуда дівати, Війна завершилась повною перемогою? Відбудували зруновані війною території. Можна і за крим взятися. Тільки одне запитання а навіщо він нам?
лучанка Показати IP 5 Березня 2016 15:50
Забудьте!Держава про це й не хоче думати!Вони тільки про бабло думають!І все!Обіцяють вони все! А народ вірить! Вони тільки народу брешуть!!! Але ніхто про це недокаже!Тому тримайтесь і захищайте свої права та власність!!!Дякую за увагу!!!
вася2 Показати IP 6 Березня 2016 19:41
Текст повідомлення Зробіть іще один майдан ,і не тільки Крим і Донбас,а ще пів Украіни втіче.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus