USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Як вас захищає автоцивілка: особливості*

1 Листопада 2023 15:18
Поліс ОСЦПВ або автоцивілка – це захист вашої відповідальності на дорозі як водія. Цей документ обов’язковий для кожного власника автомобіля. Щоб зекономити ваш час, автоцивілка компанії ARX доступна в електронному форматі. Ви її оформлюєте онлайн і отримуєте документ на пошту.

Навіщо потрібна автоцивілка?



Автоцивілка захищає водія, який спричинив аварію на дорозі. Як це працює:

– якщо ви стали винним у ДТП, страхова компанія відшкодує збитки майну, здоров’ю й життю постраждалих осіб;

– якщо аварія виникла не з вашої вини, то страхова компанія винної особи відшкодує збитки вам;

– якщо в аварії винні декілька водіїв, то страхові відшкодують збитки обом, але в половину суми.

В останньому випадку часто можуть виникати спірні моменти. Тоді вирішувати, хто і скільки має заплатити, потрібно у судовому процесі.

В Україні максимальний розмір відшкодування збитків майну складає 160 тис. грн, життю й здоров’ю – 320 тис. грн.

Як діяти в випадку аварії?



Зазвичай, коли вам видають поліс, тоді ви й отримуєте інструкції. Алгоритм дій частіше є однаковим. Розберемо приблизні дії, якщо у вас є автоцивілка від ARX:

Зверніться до контакт-центру компанії (номер вказано в полісі) й повідомте про настання події протягом двох робочих дій.

Оператор направить до вас працівника, який огляне авто постраждалої сторони, визначить обсяг для ремонту транспорту.

Після погодження суми компанія виплачує її всю на рахунок постраждалої сторони.

Не треба надавати обіцянок і приймати пропозиції щодо ремонту машини самостійно. У деяких полісах передбачено франшизу – це сума, яку сплачує не страховик, а сам водій. Вона часто доходить до 1-2 тис. грн.

У випадку, якщо ніхто не постраждав і всі водії тверезі, можна скласти європротокол. Для цього на сайті МТСБУ треба перевірити, чи дійсні поліси всіх учасників ДТП. Потім вони складають протокол, фотографують місце аварії й звертаються до страхової компанії винуватого.

Головне – зберігайте спокій. Дійте обдумано й спокійно. Коли ви зателефонуєте до контакт-центру, вам нададуть додаткову інструкцію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus