USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Як волинські засуджені писали Всеукраїнський диктант

10 Листопада 2014 12:55
Засуджені установ області та неповнолітні ув’язнені взяли участь у Всеукраїнському диктанті до «Дня української писемності та мови», який відзначається 9 листопада.

В установах виконання покарань Волинської області та Луцькому слідчому ізоляторі 76 засуджених та 4 неповнолітні ув’язнені виявили бажання взяти участь у Всеукраїнському диктанті з нагоди відзначення «Дня української писемності та мови» і таким чином, випробували свої знання рідної мови.

Про це повідомили у прес-службі ДПтС України у Волинській області.

Конверти із диктантами засуджених будуть надіслані сьогодні на адресу Українського радіо. Щорічно ті, хто напише диктант без помилок, відзначалися призами. Цього року всі кошти, потрібні для проведення акції, вирішено переадресувати бійцям АТО.

В Ковельській виховній колонії учні загальноосвітньої школи №14 окрім написання Всеукраїнського диктанту, взяли участь у тематичних заходах. Класні керівники та вчителі Марія Григола та Михайло Скоклюк разом із 11-А класом підготували історико-літературний монтаж.

Учасники заходу здійснили екскурс в історію української писемності, учні школи прочитали вірші про визначних українських письменників. Також проведено конкурс поезій про українську мову, випущено загально-шкільну стінгазету, відбулась вікторина з розвитку української мови. У фойє ІІ поверху Ковельської виховної колонії була створена виставка творів видатних українських письменників різних епох.

Нагадаємо, щороку в Україні 9 листопада на державному рівні відзначається «День української писемності та мови». Це свято об’єднує українців усього світу із спільним корінням, історією, мовою, культурою і традиціями. «День української писемності та мови» встановив у 1997 році Президент України Леонід Кучма. Саме в цей день стартує Міжнародний конкурс знавців української мови імені Петра Яцика.

Напередодні цього загальноукраїнського свята на Українському радіо відбувся Всеукраїнський диктант національної єдності. Диктант дійсно об’єднує українців як в Україні, так і по всьому світі (Польші, Китаї, Франції) та цьогоріч він проводився вчотирнадцяте в рамках святкування 90-річчя Українського радіо.

Як повідомляли у прес-службі Державного комітету телебачення і радіомовлення України, що «кошти, потрібні для проведення акції – від грошових премій переможцям до кошторису, необхідного для пересилки поштою призів – вирішили переадресувати бійцям АТО».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Упс Показати IP 10 Листопада 2014 21:03
На дошці записи з помилками...........Там справді педагоги працюють чи тільки наглядачі?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus