USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Як вирішити проблему меліорації Центрального парку Луцька

5 Лютого 2016 17:00
Реконструкцію насосної станції назвали найнагальнішим питанням, яке потрібно вирішити для відновлення повноцінної роботи каналів у Центральному парку міста.

Про це йшлося під час засідання робочої групи з розробки концепцій розвитку Центрального парку культури та відпочинку імені Лесі Українки та парку імені 900-річчя Луцька 5 лютого.

Заступник міського голови Юрій Моклиця зазначив, що тематичне засідання стосуватиметься екологічного аспекту функціонування Центрального парку культури і відпочинку. Так, екологічність парку та його зелені насадження повинні бути пріоритетом у розвитку парку. Під час засідання йшлося про те, яким чином можна відновити функціонування меліоративної системи парку,

як функціонуватимуть канали та як їх можна використати в контексті розваг.

Начальник відділу екології міськради Анатолій Гламазда розповів, що існує проект вартістю до мільйона гривень, який наразі не реалізований. Для відновлення функціонування системи каналів, мовляв, потрібно привести до ладу насосну станцію. Потрібно, щоб вода йшла у центральний канал біля центральної алеї парку.

Директор КП «Парки та сквери міста Луцька» Анатолій Трикуш зауважив, що найважливіше – запустити в роботу насосну станцію, аби вода в каналах не лишалася застояною, а циркулювала. Передбачається, що після реконструкції насосна станція наповнюватиме канали, щоб виникала течія.

З його слів, існує перепад рівня каналу в районі центральної алеї (повороту до атракціонів). Отже, водогін потрібно тягнути на 300 метрів від насосної станції, щоб закільцювати систему каналів.

Пропозицію створення однієї водойми в найнижчій точці парку учасники засідання не підтримали. Як з’ясувалося, це не вирішить проблему заболочення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
АС Показати IP 5 Лютого 2016 17:57
Завести усіх чиновників в парк і розстріляти Романюка першого д*біли нічого зробити не здатні не сміття вивезти ні сходи до річки побудувати зараз забудують парк і все
ого!!! Показати IP 5 Лютого 2016 19:25
Тупорилості кінця немає. А хоч чтось стару проектну дивився по меліорації... Там насосна чорт-ма - нічого не вирішує, бо немає повної проточності в усіх канавах, вони навіть не усі поєднані переливами.... Що де*іл-дрєвовєд Гламазда-звізда, що електрик Трикуш... (Бідолага середних МОКЛИЦЯ...) А ВОЛИНЬВОДПРОЕКТ хтось запрошував на те деб*лособраніє? А експертизу існуючої системи робили? а...а... а... ж!!!! Ось що.. лише парочку літ тому СОРОКА з Романюком бахвально випендрювались при розчистці меліоративних канав (дренаж відкритого типу) перед журналістьською братією та при цьому просра---и ну...чималі (ну десь до 300 000 тис грн) на ту чехню... А насосна тупорилим іді*там не спасе тічого...., бо грунти у першій заплпавній терасі р.Стир просаджують горизонтальний рівень донної лінії каналів, утворюючи застійні блюдця, міняючи уклони донних горизонталей... ХАХАХА якщо за рахунок насосної яка призначена лише на скид води в Стир при повенях хтось зможе розсмоктати і закрутити цмркуляцію води у системі осушення усього парку Л.Українки. Криза інтелекту... це ЖАХ наших чинуш... АМІНЬ.
замість Моклиці до ого!!! Показати IP 6 Лютого 2016 08:27
Усім причетним організаціям 2-3 лютого розіслали такого листа: "Просимо вас долучитися до обговорення розвитку парків Луцька...Свої пропозиції ви можете надіслати на [email protected] або у друк.вигляді у відділ екології міськради. Очікуємо на вашу відповідь до 15 лютого 2016 року. Так що ще зовсім не пізно надати Ваше бачення і професійні поради, чекаємо.
Лучанка Показати IP 5 Лютого 2016 19:42
Для початку всю міськраду в тюрму посадати З КОНФІСКАЦІЄЮ МАЙНА В УСІХ НИХ ТА ЇХНІХ РОДИЧАХ,а далі буде видно!!!
Тихий Показати IP 5 Лютого 2016 21:13
Роздерибанели все..буквально, ото лишилось трохи...і то не пропада, все дітям..своїм дітям правда..) Я не вірю, НЕ ВІРЮ просто в совістну ініціативу, будь - яка зацікавленість спричинена прагненням наживи...і це факт, Факт , який має бути чіткою вказівкою про те, що скоро буде новий дерибан, будуть нові вагончики, нова парковка, ще пару Генацвалі з мангалами, думаю всі зара на старті, щоб встигнути земельки роздеребанити в парковій зоні, до відкриття "Чудо проекту" на місці Центрального ринку....маю таку думку.. А Ви що думаєте Громадо?
полішук до ого Показати IP 6 Лютого 2016 15:23
ого! умничка! жаль что зто не читают и не желают вникать в суть! на болоте ничего нельзя строить и парк тоже утопия!-выброшенные деньги на ветер! пусть "" речку перенесут" или высаживают деревья которые могут расти на болоте! а еще желательно укрепить дамбу-в случае высокой воды животные в зоопарке окажутся сами понимаете где
спец Показати IP 6 Лютого 2016 17:25
насосна станція лише скидає воду в річку, а не забезпечує циркуляцію води по колу. якшо трикуш досі того не второпав, то гнати його треба, поки не про*рав парк повністю

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus