USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Як за кордоном долають наслідки зимової негоди та чому штрафують за сніг

10 Лютого 2021 17:37
Лопату в руки і гайда прибирати сніг під своїм будинком, не чекаючи двірників чи комунальників. Така практика цілком звична для жителів США, Канади та Європи. За неприбраний сніг у деяких країнах можна отримати штраф. А якщо хтось травмується – то й судовий позов.

Як долають у світі наслідки зимової негоди – у сюжеті ТСН.

У Німеччині подекуди намело до пів метра снігу. Комунальники, які працюють по 30 років, зазначають, що такої страшної негоди ще не бачили.

За прибирання снігу на автобанах та дорогах у Німеччині відповідає місцева влада. До 8 ранку комунальники зобов’язані почистити та посипати хоча б найбільш проблемні ділянки.

У Берліні останніми днями прибирають сніг цілодобово. Нормальна практика на допомогу комунальникам залучати приватні компанії.

А от за територію біля будинків відповідальні самі мешканці. Тому щойно засніжить, озброєні лопатами німці беруться до роботи. Справа загалом добровільна, але якщо невчасно почистили або хтось упаде, на домовласників чекають неприємні наслідки аж до судового позову.

Мешканці Берліна зазначають, якщо хтось упаде і травмується, треба буде оплачувати лікування. Тому вони або укладають договір на чищення снігу із приватними компаніями, або роблять це самостійно.

Розчищати сніг самотужки також звикли у Канаді та США. До слова, у деяких штатах кучугури снігу поблизу будинку можуть обійтись домовласнику у щонайменше сотню доларів штрафу. Але прибирають тут не через страх штрафів, а тому, що так прийнято.

Поблизу будинків часто стоять відра із сіллю, тому йдучи повз кожен може самостійно посипати доріжку чи тротуар.

Під час снігових штормів, які бувають у США досить часто, діє правило «трьох годин». Водії знають, що протягом цього часу дороги будуть розчищені. У час потужних снігопадів водіям не просто не рекомендують, а забороняють виїжджати на власному авто. Заборона не стосується комунальних та екстрених служб. Для порушників передбачені штрафи аж до пів тисячі доларів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Азірів Показати IP 10 Лютого 2021 20:17
Хватить скігліти!!!
Водій Показати IP 10 Лютого 2021 23:17
"За прибирання снігу на автобанах та дорогах у Німеччині відповідає місцева влада. До 8 ранку комунальники зобов’язані почистити та посипати хоча б найбільш проблемні ділянки." Два дні вже на автобані А2 лежить сніг, не можна проїхати. Може "до 8 ранку" через тиждень?
Лучанин Показати IP 11 Лютого 2021 13:17
А в нас люди сніг на дорогу висипають !((((((((
апрапрапраи Показати IP 11 Лютого 2021 15:09
В нас люди тільки скиглять, чому сніг не зникає в режимі "он-лайн". Самі ж біля будинків хрін там прибирають

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus