USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Як загартовуються луцькі моржувальники взимку. Відео

3 Січня 2021 16:15
У Луцьку – 132 любителі зимового купання.

Як вони загартовуються - у сюжеті Суспільного Волині.

Разом із однодумцями загартовуються впродовж багатьох років за будь-якої погоди та температури води, розповів лучанин Олександр Данилюк.

Місцеві «моржі» проводять процедури зранку. На центральному пляжі в Центральному парку культури і відпочинку імені Лесі Українки чоловіки та жінки роблять розминку, опісля занурюються в холодну воду.

Ігор Лащук і Микола Чижик купаються в Стиру понад 15 років. Розповідають: за цей період не хворіли жодного разу. Зі слів Миколи Чижика, давно забув, що таке ангіна, кашель, запалення, грип. Ігор Лащук зазначає, що загартовуватися потрібно поступово: починати бажано наприкінці літа – на початку осені, коли вода охолоджується поступово.

До такого виду загартовування як моржування варто бути підготовленим, каже сімейний лікар Ростислав Дудік. Із його слів, заборонено купатися в холодну пору року тим, хто має хронічні захворювання серцево-судинної системи, наслідки інсультів, захворювання щитовидної залози.

Лікар підкреслив, що після занурення у холодну воду необхідно витертися рушником, одягнути теплий одяг і взуття.

Після купання варто випити гарячого чаю чи компоту, не вживати алкоголю, каже лучанин Олександр Данилюк. Чоловік загартовується 34 роки. «Коли людина виходить із води, то ми кажемо один одному: «Доброго здоров’я». Я кажу: «Із зціленням вас!» Звертаюся до води і прошу Бога, щоб допоміг мені оздоровитися», – зазначив чоловік.

Щодня загартовується й лучанка Алла Жупанюк. Каже: від такого загартовування отримує позитив і гармонію. «Річка, природа, парк тебе ставлять на місце і нагадують тобі, що ти – дитя природи», – розповіла жінка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Степан Показати IP 3 Січня 2021 18:48
А чому там завжди збираються члени 5 колони Русського міра?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus