USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Як Волинь робитимуть туристичним краєм

13 Липня 2015 14:51
«Волинь-туристична» - одна з програм, окреслених у стратегії «Волинь-2020», яку прийняли обласні депутати. І хоч цей документ затвердили ще у березні цього року, та до її реалізації в області тільки «починають готуватися».

Нагадаємо, в рамках реалізації стратегії «Україна-2020», кожна область розробила власні стратегії розвитку регіонів.

На Волині її прийняли 20 березня 2015 року. І лише сьогодні, 13 липня, голова ОДА анонсував «початок підготовки до реалізації» однієї з програм, окреслених у Стратегії, - «Волині туристичної».

Власне, на думку обласних чиновників, волиняни буквально «ходять по грошах», бо Волинь має потенціал стати туристичним краєм.

Тож, для того, аби влада виконувала ті заходи, які вона задекларувала, не лишнім було б і нагадати, що саме планується зробити в краї, аби Волинь почала отримувати прибутки від туристичного бізнесу.

Відповіді на це можна знайти в Стратегії розвитку області, такому собі «плані п’ятирічки». На думку творців цього документу, Волинь має всі передумови для організації сучасної туристичної інфраструктури і розвитку вітчизняного та міжнародного туризму на її території.

Зокрема, туристичного шарму додає велика кількість пам’яток культури, що охороняються державою. На Волині таких об’єктів є майже 1,5 тисячі.
Крім того, в краї є і потенціал туристично-рекреаційного напрямку, адже тут знаходиться 265 озер, 231 рекреаційна зона та три Національні природні парки (Цуманська пуща, Прип’ять-Стохід, Шацький), розвинена мережа туристично-рекреаційних закладів.

Однак, кажуть творці Стратегії,усі зусилля, спрямовані на розвиток туризму на Волині, не мають комплексного характеру. Більш того, недосконала нормативно-правова база теж сповільнює розвиток туризму, а туристично-рекреаційні та лікувальні ресурси використовуються не повною мірою.

Що ж до пам’яток історії та культури, то чимало з них потребують реставрації, не мають туристичних знаків-вказівників, а для людей з обмеженими фізичними можливостями вони взагалі важкодоступні.

Тож, що на Волині запланували зробити для того, аби область таки стала туристичною?

До заняття сільським туризмом хочуть залучити власників особистих селянських господарств.

Туристичні об’єкти, пам’ятки історико-культурної спадщини, заклади туристичної інфраструктури мають обладнати інформаційними таблицями формату А3 із короткими довідками про об’єкт та QR-кодами.

На Волині планують також створити внутрішні та транскордонні туристичні маршрути.

В області, а зокрема, у Луцьку, планують щороку проводити міжнародну виставку «Волинський туристичний ярмарок».

Також щороку на Волині хочуть організовувати прес-тури для представників засобів масової інформації та туристичних компаній. А ще намагатимуться розробити віртуальні 3D тури об’єктами туристичного показу.

Окрім випуску якісної друкованої та мультимедійної рекламно-інформаційної і сувенірної продукції із волинською символікою хочуть створити мережу туристично-інформаційних центрів на базі музеїв та на територіях об’єктів природно-заповідного фонду. Також пропонують розробити та поширити календар культурних та туристичних подій.

Є на Волині й амбітніші плани. Так, до 2020 року рекреаційну зону Шацьких озер намагатимуться зробити курортом державного значення. А ще з-поміж ідей – реставрація пам’яток історико-культурної спадщини та залучення інвесторів.

Власне, першими кроками, на думку владців ОДА, має стати інвентаризація всіх туристичних об’єктів, і створення єдиної відовідної бази даних.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus