USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Як запобігатимуть травмуванню луцьких школярів на дорогах

16 Червня 2015 13:26
Нанесення розмітки на проблемних ділянках луцьких доріг та інші профілактичні заходи пропонують вжити депутати міськради.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства 16 червня.

Виконувач обов’язків начальника управління охорони здоров’я міськради Микола Якимчук повідомив, що травматизм посідає третє місце серед причин смертності, а техногенність виробництва та автомобільний рух спричиняють те, що від травматизму страждає працездатне населення. Відтак, для його профілактики потрібні не лише медичні заходи, а й заходи щодо приведення в належний стан доріг, техніки безпеки на робочих місцях, модернізації виробництва тощо.

В управлінні освіти міськради членів комісії поінформували, що протягом 2014-2015 навчального року зафіксували 9 ДТП за участю учнів навчальних закладів Луцька, а саме загальноосвітніх навчальних закладів № 1, 3, 4, 5, 10, 15, 23, 24. Внаслідок цих дорожньо-транспортних пригод постраждало 12 дітей.

Голова комісії Ганна Кравчук звернула увагу на те, що до травматизму призводить рівень професійної придатності водіїв та рівень справності транспорту, а також стан автодоріг. Вона повідомила про пропозицію встановити «лежачого поліцейського» на вулиці Глушець, 3, поблизу футбольного поля.
Депутат Тетяна Дементьєва зауважила, що потрібно нанести розмітку пішохідного переходу на проїжджій частині на вулиці Бурчака (поблизу меморіалу, де ходять на навчання учні школи №9).

Депутат Любов Серба зазначила, що небезпечним є відрізок дороги на вулиці Карпенка-Карого, поблизу комплексу «Срібні лелеки», де немає жодної розмітки на складній дорожній розв’язці, і там автівки рухаються на великій швидкості.

Також Ганна Кравчук запропонувала звернутися до правоохоронців щодо надання інформації про те, скільки водіїв затримали у стані алкогольного сп’яніння та яке покарання вони понесли. Також депутати цікавилися збільшенням показників ДТП, пов’язаних із травмуванням на дорогах міста порівняно з минулим роком.

Цю пропозицію передадуть міському голові.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Красуля Показати IP 16 Червня 2015 13:42
Комісія з питань соціального захисту, охорони здоров’я, а займається безпекою дорожнього руху? Потрібно займатись своїи ділом! Цікаво скільки працівників соціального захисту відвідали неблагополучних сімей, в яких дітки не мають що їсти , бо кошти виділені державою витрачаються на горілку та цигарки. Шановно комісіє, такі діти повернулись з шкіл-інтернатів до дому голодуючи не можуть дочекатись 1 вересня. Відвідувати потрібно не на бумазі та статистиці, .... ПОКАЗУХА!!! Що дасть комісії скільки водіїв затримали в стані алкогольного сп’яніння? Комісія може впливати на водіїв? Скількі горілки, пива та енергетіків продають дітям магазини та супермаркети? Медики з комісії кладуть "лежачого поліцейського")))))) це чуть не по "фені" получається, "ДЕРёВНЯ"))))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus