USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Як живе луцька родина з 8 дітьми, яка попросила допомоги в президента

13 Липня 2020 16:43
Восьмеро дітей у квартирі площею 17 квадратних метрів виховує подружжя Ольги і Ростислава Калити. Під час приїзду президента Володимира Зеленського на Волинь 9 липня багатодітна мама звернулася до нього зі своїми житловими проблемами.

Кореспонденти Суспільного Волині побували вдома у багатодітної родини і дізналися, чому в міській раді не можуть допомогти сім’ї.

Подружжя та 8 дітей більше 20 років живуть в одноповерховому будинку у Луцьку. Житло дістали у спадок від бабусі чоловіка. Сплять діти по двоє, - розповідає мама, бо місця в квартирі усім не вистачає. Єдина кімната заставлена двох’ярусними ліжками.

9 липня Ольга Калита звернулася до президента Володимира Зеленського, який приїздив до Луцька, зі своїми житловими проблемами. «Ми вам допоможемо», - сказав жінці гарант.

Багатодітна мама розповідає: у сім’ї гроші заробляє чоловік, він працює на будівництві. З її слів, родині допомагають соціальні служби, благодійники, вони приносять одяг, шкільне приладдя. Сама жінка не працює.

Через брак місця до будинку нещодавно добудували веранду. Там родина готує їсти і зберігає речі. Чоловік через роботу вдома майже не буває. «Діти - це Боже благословіння. Ну, немає в нас квартири, не вистачає ніяк і придумати поки нічого не можу», - каже батько восьми дітей Ростислав Калита.

У відділі реєстру житлового фонду департаменту ЖКГ міськради повідомили, що на квартирному обліку сім’я Ольги та Ростислава Калити не перебуває.

«Документи, які були передбачені переліком, не були подані, тому на сьогоднішній день в нашій базі її немає. Ще раз пропоную Ользі Анатоліївні звернутися в ЦНАП, зібрати документи і на квартирний облік ми її звичайно поставимо», - каже начальник відділу Геннадій Козюта.

Зі слів Геннадія Козюти, ситуація із забезпеченням житла багатодітних родин у Луцьку нині складна. Востаннє житлові площі виділяли більше 10 років тому.

А ось чи допоможуть родині в Офісі президента - побачимо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 37
Лучанин Показати IP 13 Липня 2020 17:01
Тут боїшся одного зробити, щоб потім нормальне майбутнє забезпечити. А дехто 8 народить і їм хтось щось винен!
Ага до Лучанин Показати IP 13 Липня 2020 17:29
Контрацептиви? Ні, не чули...
Лучанин до Лучанин Показати IP 13 Липня 2020 17:52
Бійтесь і далі і продовжуйте заробляти на омріяне вами майбутнє. Тільки потім може бути пізно. Баптисти не бояться: в них в сім"ях багато дітей і виглядають не гірше, ніж в тих, що по одній дитині. В даній ситуації у людей вісім дітей, але є сім"ї, в яких одна дитина, але стан її не кращий, ніж в цих 8. Отже, бувають різні ситуації і тому говорити, що в когось багато дітей і через це проблеми не варто.
багатодітний до Лучанин Показати IP 13 Липня 2020 18:42
Одна дитина - це ніщо! В такому житті, як нині, усе може трапитись, тому можна залишитись на старість без жодної дитини. І закунчувати життя на подачках в казенному будинку престарілих. Сімя - це мінімум троє дітей, тоді життя не буде даремним. Знаю одну вчительку-полішку. Мешкає в Луцьку. Одна дитинка - вже давно доросла. Впродовж тридцяти років при зустрічах у неї завжди на вустах "проблєми" на перешкоді мати більше дітей: немає житла, мала зарплата, погані дороги, нерегулярне електропостачання, дорогий хліб і мясо, дме сильний вітер, часто йдуть дощі, превалюють безсніжні зими, пече сонце... Так і пройшло життя мимо - округлився животик, виросли три підборіддя. Пісня доспівана.
Олег до Лучанин Показати IP 13 Липня 2020 18:37
Ну і не роби собі цього одного, якщо боїшся! Він державі точно не знадобиться, бо буде вихований як ОДИН, як найкращий, як найдостойніший! Мажор одним словом! А тут звичайна родина з доглянутими дітками, яким просто в житті не повезло так, як тобі... І вони заслуговують на краще помешкання, яке сім"я самостійно, нажаль, ім дати не може!
Лучанка до Олег Показати IP 13 Липня 2020 20:02
На що це вони цікаво заслуговують? Податки платили? Ні! Здорові люди, старшому 19-ть!!! Йди хлопче працюй, заробляй, допомога й. Могли стати і за два дні з батьком, хоча б, шпалери поклеїти, а дівки з матір‘ю хату прибрати. А то на манікюр жовтий часу вистачає, а видраяти помешкання - ні?!!! Легухи, яким ще хтось щось винен(((. Жах.
захар до Лучанин Показати IP 15 Липня 2020 12:30
ВО-ВО!!!!А ЗЕЛЕНСКИЙ ОБЯЗАН ?????А ГДЕ БЫЛА ГОЛОВА---КОГДА РОЖАЛИ ВОСЬМЕРЫХ??НЕ МОЖЕШЬ ВОСПИТАТЬ И ВЫРОСТИТЬ И ДАТЬ РЕБЕНКУ ПОЛНОЦЕННОЕ БУДУЩЕЕ----НЕЧЕГО РОЖАТЬ!!!ЧТО ЭТИ ДЕТИ ВИДЯТ???
12345 Показати IP 13 Липня 2020 17:39
Дуже дивна позиція мами й тата - на манікюр покритий гель-лаком грошей вистачає, зачіска також пристойна, а на звичайнісіньку покраску стін у навіть маленькій кімнаті грошей не має. Слова мами "пішла б на роботу, якби хтось подзвонив" просто є доказом того, що працювати не хочу й не буду. Ніколи не чув, щоб без пошуку/ звернення хтось когось запросив на роботу.... Хочеш працювати - шукай роботу!!! Син старший, як зрозуміло з відео, не проживає вже з батьками, працює або вчиться, також може вже допомогти. Також, чому не зібрати документи та не подати їх у ЦНАП? Звичайно краще вийти гарно на камеру й вигукувати "дайте"! Я виріс також у багатодітній сім'ї, батьки мали невелику квартиру, батько працював на трьох роботах, мама позмінно. Але ніхто нікуди не бігав й не кричав "дайте". І будемо потім говорити "усі погані" й "мені повинні дати", а що для того сам зробив? театр абсурду...
Леся до 12345 Показати IP 14 Серпня 2020 19:06
Згодна на всі 100. Такий г.. у хаті - діти досить дорослі, може, найменші 2 ще не можуть, а інші і фарбувати, і прибирати вже повинні. На компі навчилися, а стіну пофарбувати... Для тих, хто не в курсі. цей манікюр коштує 2 банки фарби. А просто лак купити та самій зробити нігті - 20 грн. тобто, за рік на манікюрі лишень можна купити всі будматеріали. щоб халупа зовнішньо стала житлом. От і рахуйте. І щось біля хати ані живого нічого не видно, ані квіточок, ані рослин їстівних. Може, вони за хатою? Так двір пустий. Що, не можна квіткове насіння безкоштовно по дорозі зібрати? А потім з наших податків їх улещують!
лучанка Показати IP 13 Липня 2020 17:42
Перш ніж творити дітей, може варто подумати , а що ви їм дасте.... Бо чомусь потім весь світ вам зобов"язаний: і житлом, і грошима і всім решту....Діти мають властивість виростати,вони їсти хочуть(щонайменше....) а от кошти (які платять на дітей)і на які так ласують демографічні наповнювачі- швидко закінчуються: як не на телефонах. то на яскравому манікюрі....
Лучанин до лучанка Показати IP 13 Липня 2020 17:56
Коли б жінка виглядала як жебрачка, то ви б писали те саме. До речі, для дітей, краще коли мама виглядає гарно і доглянуто. Чи було б краще, щоб мама була немита, брудна, із нечісаним волоссям? А більшість людей не народжує дітей не через те, що вони такі свідомі, а через те, що не хочуть втрачати свій комофорт.
Лучанці до лучанка Показати IP 13 Липня 2020 18:45
Ви, як кажуть в блатному світі, кончена дама. Вам би добре посивіти в дівках. Якби всі так вважали, то людство давно б вимерло.
Внук до Лучанці Показати IP 14 Липня 2020 13:36
якраз вона і нормальна жінка, а ви, блатна женщіна, як то казали в одному фільмі "кто хочєт сіводня паработать?"
Анонім Показати IP 13 Липня 2020 17:48
Мені, здається, дітки виховані і чемні. Нормальне майбутнє це як? Для одних нормальне майбутнє - це освіта і професія, для інших це квартира і машина, Із задоволенням дивлюсь на родини віруючих-протестантів, на родини деяких православних священників.Дітки всі доглянуті, працюють вчаться.. Кількома словами - не будьте таким (такою) букою)))))
Внук до Анонім Показати IP 14 Липня 2020 13:34
Звичайно, все село священнику гроші носить, от вони собі і живуть добре. а в протестантів бізнеси різні повязані із закордоном (америка, канада, тепер і західна європа). є десятина, частину доходу сімя віддає в "общак". а найголовніше протестанти згуртовані один за одного, і допомагають, якщо в людини є бажання бути корисним, а не просто кпіпати без розбору дітей і чекати що держава допоможе. Це брєд. дітей народжують щоб дати їм майбутнє достойне, хоч б квартирку однокімнатну купити, щоб жити було. а роботи дітей, щоб вони в старості тобі дупу витирали, через те, що колись їх там закліпав це егоїзм вищого гатунку. ганьба таким. Мінусуйте тролі.
Зе Показати IP 13 Липня 2020 18:30
Вони народжують Українців, виховують як можуть, виглядають охайно, на ремонт не вистачає... та й який ремонт може витримати маленьких діточок. На працівників сбу і різної мусорні, то хватає квартир, щоб виділяти!!!
анон до Зе Показати IP 14 Липня 2020 09:39
ну обої могли б дешеві поклеїти а то на манікюр вистачає і грошей і бажання . та і таракан в будинку потравити теж можна. і на роботу видно не хочеться йти. є багато сирот круглих кому ніде жити а тут двоє дорослих людей які мають самі думати за своїх дітей держава і так певно щось платить.
Внук до Зе Показати IP 14 Липня 2020 13:28
То батьку треба було йти працювати в ті органи, де дають квартири, 8 дітей ж не за рік робляться. вакантних посад повно, бажаючих тільки мало
А Показати IP 13 Липня 2020 18:49
коли клепали одне за одним вісім дітей то президента на допомогу не кликали і нікого іншого? ні? от і далі самі справляються. Не зрозуміле оце носіння з тими "багатодітними сім"ями". Чим діти з таких сімей кращі за тих де в сім"ї одне чи двоє, що до одних державі діла нема, виключно все на плечах батьків - навчання,лікування, відпочинок, забезпечення, а іншим все повинні дати держава , суспільство і т.д. і всі їм винні.
Бульба Показати IP 13 Липня 2020 19:59
Я стабільно прокоментую!!! Подивіться скільки квартир ЛЄВАКОМ було виділено суддям, прокурорам сбшнікам???? Ця країна приречена!!!
Микола Показати IP 13 Липня 2020 20:14
На манікюр хватило, а на самі дешеві шпалери не хватило? Не вірю!!! Здорові, повноспрпвні люди. Чому сидять без діла? Чому чекають на манну небесну. Я ще зрозумію, якщо допомоги просять онкохворим, приреченим і т.д. А тут, же зовсім інша ситуація. Слава Богу, всі здорові. Чому довідки не поновили на чергу на житло? Лінь?!
Саша Показати IP 13 Липня 2020 20:31
ми платимо податки державi, а держава видiляє з наших коштiв комусь квартиру не за службу, не за складну непередбачувану долю, а просто тому що тим людям так хочется квартиру нахаляву? тобто просто ми всi маємо скинутися їм на квартиру, так?
Лучанин Показати IP 13 Липня 2020 21:24
Думаю трохи малувато дітей, треба ще хоча б трьох!
Людмила Показати IP 13 Липня 2020 23:21
Не розумію я таких людей, які думають, що чим більше дітей тим краще і родять дітей, щоб в старості було кому доглядати. Ви не егоїсти? Ви думаєте що головний сенс буття - це продовжити людський рід? Діти- не завжди опора на старість. І взагалі, людина не має жити заради інстинктів. І вищі сили, якраз краще відносяться до тих людей, які більше думають про духовне, а не про те, щоб більше дітей народити.
янеробот Показати IP 14 Липня 2020 08:52
жесть! нехай рік походить БЕЗ МАНІКЮРУ і купить ШПАЛЕРИ!!! Манікюр 200 грн, 200*12=2400; рулон шпалер 10 м.п. = 33 грн; на кімнату потрібно 60 м п. шпалер - це 6 рулонів; 6*33=198 грн!!! КАПЄЦ жлоби ці батьки!!!
Внук Показати IP 14 Липня 2020 13:26
Допомога має бути тільки інвалідам. Всі інші працюйте, думайте як заробляти гроші.
Мешканка Показати IP 14 Липня 2020 14:14
Дивують люди які жодного дня непрацювали а від держави чекають допомоги вона щось їм вина. Вставайте рано ідіть на роботу показуйте дітям правильний приклад як треба жити а не чекати від держави подарунки.
Galina Показати IP 14 Липня 2020 17:52
А РАБОТАТЬ они вместо того, чтобы дни и ночи клепать детей, не пробовали!?
перехожа Показати IP 14 Липня 2020 21:11
Батько робить ремонти? Та не вже? А собі в хаті з сином не міг шпалери поклеїти? Хати вони хочуть, ледарі... Замість манікюру краще б пачку презервативів купила. Хочеш рожати, рожай багатим, за гроші і хату собі купите.
Алекс Показати IP 14 Липня 2020 23:19
В Беларуси давно бы дом или квартиру получили бы от государства без вопросов.
Алина Показати IP 15 Липня 2020 10:45
Так им удобно!! просто
Мдаааа Показати IP 15 Липня 2020 18:02
https://www.volynnews.com/news/all/dvom-volyniankam-prysvoyily-zvannia-maty-heroyinia/ Їм якось нічого не заважає виховуватидітей, і нічого не просити від держави.
Вячеслав Показати IP 16 Липня 2020 10:40
Заработать денег ума и фантазии нет. За то фантазия работает только в одном направлении.
АЛЕКСАНДР Показати IP 25 Серпня 2020 20:07
ВЫ ВСЕ ТУТ ТАКИЕ УМНЫЕ ВАМ БЫ ТОЛЬКО ВЯКНУТЬ ЧЕГО ТО ! ВОТ ВМЕСТО ВЯКАНЬЯ ВЗЯЛИ БЫ НАШЛИ ЭТУ СЕМЬЮ И ПОМОГЛИ КТО ЧЕМ СМОЖЕТ А ТРЫЗДЕТЬ НЕ МЕШКИ ВОРОЧАТЬ
Александр до АЛЕКСАНДР Показати IP 22 Вересня 2020 21:14
Пусть сами себе помагают.Смогли наклепать 8 детей ну и пусть думают как их обеспечить. Здоровые люди пусть работают . Я бы вообще им ничего не дал. Помощь должна быть только инвалидам а не таким многодетным лодырям.
Архип Показати IP 7 Жовтня 2020 11:21
То что много детей это хорошо ,но рождая детей вы должны задуматься в состоянии я их прокормить .
Люди Показати IP 13 Жовтня 2020 23:19
Люди,та ви повні заздрості та егоїзму!де радість за цю сім ю?Знаєте,кожній людині Бог дає життя, для кожної людини в Нього є план...Не Вам вирішувати скільки і де..і як... Без Божої волі навіть волосина у нас з голови не випадає.А ви тут народили 8...Ви знаєте,що контрацептиви,аборти-це гріх? Все це земне багатство закінчиться,так як закінчується день,а попереду вічність.Що ми там скажемо,коли зустрінемся з Творцем неба і землі?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus