USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Родина з Маріуполя усиновила хлопчика, якого залишили у дитбудинку в Луцьку

2 Січня 2024 07:44
Подружжя Руденків родом із Маріуполя. Нині живуть у Ковелі на Волині. Дмитру та Олександрі по 27 років. Родина виховує чотирьох усиновлених дітей.

Суспільному подружжя розповіло: першим усиновили Тимофія. Хлопчик родом із Краматорська, зараз йому сім років. Згодом з маріупольського дитбудинку взяли до родини Марію і Михайла. Двійнятам зараз вісім років.

Коли розпочалося повномасштабне вторгнення, родина виїхала із дітьми за кордон. Через пів року життя у Німеччині вирішили перебратися на Волинь. Тут усиновили ще одну дитину – Давида, якому незабаром виповниться три роки.

«Ми бачимо себе у нашій державі. Наші діти з двійні пішли у перший клас. Наступного року і менший пішов до школи. І цьогоріч ми ухвалили рішення про те, що будемо йти тим шляхом, який обрали ще у Маріуполі, а саме – усиновлення», – каже Олександра Руденко.

Історія Давида

Дворічного Давида наприкінці лютого залишили у Волинському обласному будинку дитини. Зі слів меддиректорки Тетяни Віговської, дитину принесли дві жінки ромської національності.
«Вони розмовляли російською, дуже така нечітка інформація: «Нас бомбілі, ми только прієхалі. Докумєнтов нєт». Але так чомусь роззиралися довкола. Ми пояснили, що маємо на вихованні дітей, але вони мусять бути з документами, і сказали їм сходити у міськраду. Через годину приходить персонал і розповідає, що та дитина сидить сама у візочку», – пригадує Тетяна Віговська.

Читати ще: «Ми одна команда і любимо цього хлопчика»: сім’я з Луцька під час війни усиновила дитину з інвалідністю

Як додала медична директорка будинку дитини, хлопчика, який, імовірно, родом із Костянтинівки Донецької області, обстежили медики. Перш ніж потрапити в родину Руденків, він пробув у дитбудинку дев'ять місяців.

Життя у новій родині

У Руденків Давид живе уже два місяці. До цього від нього відмовилися дев'ять інших родин.
«Дитина була покинута. Намагались дізнатися, звідки він. Є теорія, що він також з Донецької області і родина тікала від війни, але робили запит у службу – і ніхто цього поки що не підтвердив. Тому це лише теорія», – розповів прийомний батько Дмитро Руденко.

Нині родина винаймає житло у ковельських друзів. Чоловік – приватний підприємець, а мама виховує дітей.

«Мрія збулася. Давид з нами, і за цей час ми сміялись більше, ніж за останні два роки. Це дуже позитивна дитина, він приносить радість», – каже Олександра.
Руденки зізналися: на свята загадали спільне для обох бажання – забрати у родину дівчинку, яка нині за кордоном.

«Вона перебуває у Туреччині, а сама з Дніпропетровської області. Але там служба каже, що багато кандидатів, які стоять у черзі. Тобто ми, оскільки з іншої області, то взагалі жодного права на дитину не маємо. І плюс там дуже важка процедура», – каже Олександра.

А ще багатодітна родина Руденків планує створити дитячий будинок сімейного типу на Волині. Для цього потрібно мати від 5 до 10 дітей, які позбавлені батьківського піклування чи є сиротами, а також фінансову підтримку від держави.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus