USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Як зміняться кредити в Україні

24 Листопада 2017 22:09
Аналітики сходяться на думці, що до тих пір, поки в Україні висока інфляція і слабка економіка, кредити не подешевшають.

Про це йдеться в матеріалі Realist.

Дії Нацбанку слабо впливають на економіку, впевнений екс-заступник голови НБУ Сергій Яременко. Зараз головний критерій для банків, як вважає експерт, - чи може фінустанова розмістити депозит в НБУ і під який відсоток.

«Банки отримують депозитні сертифікати НБУ і мало займаються економікою. Все визначає ставка по депозитах НБУ і можливість розміститися. Інші інструменти - похідні від того, що в цьому сегменті виходить. Банки можуть залучати кошти під ті кредити, в поверненні яких вони впевнені», - розповідає екс-заступник голови НБУ.

В рамках лібералізації ринку і уповільнення інфляції в наступні роки, впевнені в «Альпарі», Нацбанк отримає можливість знизити облікову ставку.

«За рахунок чого ми отримаємо більш низькі кредити, а й істотно знизяться ставки за вкладами», - пояснює Максим Пархоменко.

З одного боку, більш доступні кредити можуть стати поштовхом для економіки, розповідає кредитний експерт Віталій Мазуренко, але з іншого боку, варто готуватися до того, що і ставки по депозитах будуть знижуватися. Так, в розвинених європейських країнах ставки по депозитах можуть коливатися в межах 1%. Для багатьох розміщення коштів на банківському рахунку - це не спосіб заробити, а інструмент для збереження грошових коштів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus