USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Якби Захід хотів, то трибунал по збитому Боїнгу вже б створили, – експерт

31 Травня 2018 23:19
Активність розслідування щодо збитого росіянами "Боїнга-777" знизилася. З самого початку було зрозуміло, що це Росія. Однак Захід демонструє позицію страуса і не хоче загострення стосунків із Росією.

Про це 24 каналу розповів співголова ГІ "Права справа" Дмитро Снєгирьов.

Як зауважує фахівець, СБУ надала міжнародним організаціям доказову базу, що "Боїнг" збили з російського "Бука", ще влітку 2014 року – радіоперехоплення, відео, фото, ідентифіковані особи (хто, звідки стріляв), маршрут пересування "Бука". Одразу після того, як був збитий літак, пролунали заяви про створення міжнародного трибуналу. Але Росія заблокувала це рішення в Радбезі ООН.

Водночас, вважає Снєгирьов, пасивність української влади також не сприяє завершенню розслідування. На його переконання, українська влада ховає голову в пісок і боїться сказати правду про справжніх замовників трагедії. Україна може сама розпочати судовий процес. Крім того, збиття "Боїнга" продемонструвало, що повітряний простір є нашою ахіллесовою п'ятою.

"Необхідно ставити питання перед нашими західними партнерами про те, щоб у разі російської агресії з повітря або повторення атак на повітряні судна наші міжнародні партнери (насамперед НАТО), забезпечили безпеку європейського повітряного простору і закрили небо над Україною", – переконаний Дмитро Снєгирьов.

Все це, на думку експерта, дозволяє Росії лавіювати, і вона може уникнути відповідальності.

"СРСР у 1978 році збив південнокорейський пасажирський "Боїнг". Але ніхто так і не був покараний. А в теперішньому випадку Росія може маневрувати, вкидаючи в інформпростір так звані версії, хто збив "Боїнг". І цим Кремль знижує можливість створення міжнародного трибуналу. Минуло чотири роки. Якби Захід хотів, то про трибунал уже було б рішення", – підкреслив Дмитро Снєгирьов.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Я Показати IP 1 Червня 2018 06:26
Трибуналу не буде, тому що виявляться маса нестиковок і виникнуть нові питання -як куски порізаного Боїнга з шассі, пошкодженим при посадці,виявились в кількох купах біля дороги в Донбасі, а між ними голі трупи, навіть не закіпчені, коли на них горіли тони керосину.Ну і звичайно як двигуни Боїнга (5-7 тонн кожен) що падали з висоти лежать на переораному полі без слідів падіння
Корiнний лучанин Показати IP 1 Червня 2018 09:39
I день Виктория знаходите таких "експерДiв".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus