USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Які дороги відремонтують на Волині у 2021 році

1 Березня 2021 16:33
Народний депутат Ігор Гузь окреслив три головні дорожні напрямки, які цього року мають відремонтувати на Волині.

Про це він розповів у своєму влозі на офіційній сторінці у Фейсбуці.

Парламентар зауважив, що всі дорожні артерії державного значення в його окрузі будуються за кошти платників податків, які проживають на цій території. А тому його пріоритетне завдання, щоб всі вони найближчим часом були відремонтовані.

Він нагадав, що вдалося зробити чимало: дорогу з Луцька до Володимира-Волинського, з Володимира-Волинського до Нововолинська, з Володимира-Волинського до Верби, зробили Шистівську об’їзну навколо Володимира-Волинського, уклали дорогу з Нововолинська до повороту на селище Благодатне.

Крім того, уже лежить перший шар асфальту з Володимира-Волинського до Устилуга. Цю трасу роблять за кошти польського кредиту, але цьогоріч мають завершити повністю: з узбіччям, розміткою, зупинками, освітленням.

Ігор Гузь назвав три ключові напрямки, які планують відремонтувати у 2021 році. Про це його запевнив керівник Укравтодору Олександр Кубраков, з яким у парламентаря була нещодавно зустріч за участю колег у Раді та голови Волиньради.

«У нас хороша співпраця з Кубраковим. Дякую йому, що чує наші пропозиції. У 2021 році планується зробити дорогу з Нововолинська до Павлівки через Іваничі. Зробити обов’язково зупинки, узбіччя, розмітку.

Також є два мікропроєкти, на які ми спільно з Нововолинським міським головою Борисом Карпусом шукаємо ресурси з різних джерел: зробити дорогу від знаку Благодатне до самого селища. Це дорога місцевого значення, тому держава не може її фінансувати. І проєкт із прокладання нового покриття від заправки Окко в Нововолинську до Будятич», – поділився інформацією нардеп.

Наступні напрямки, які слід завершити, дорога з Володимира-Волинського до МП «Устилуг» та з Любомля до Шацька. Депутат нагадав, що торік президент Зеленський відвідав Волинь і анонсував, що цю дорогу зроблять до 30 річниці незалежності України.

Наприкінці він зауважив, що тривають переговори щодо ремонту напрямку з Верби на Ковель через Турійськ або з Верби на Любомль. Наразі ресурсів на це немає. Але Верховна Рада виділятиме додаткові кошти. Тому, з його слів, є сподівання, що і ці напрямки будуть з часом відремонтовані.

Також треба завершити проєкт із освітлення, розмітки автошляху з Володимира-Волинського до Верби.

«Дуже хочу, щоб нам спільно вдалося зробити вулицю Зимнівську у Володимирі-Волинському, тротуари, освітлення. І також нове дорожнє покриття від Шистівської об’їзної наліво, повертаючи на трасу Луцьк – Володимир-Волинський», – підсумував він.

Щодо доріг між містами й територіальними громадами, між селами в тергромадах, то на їхній ремонт кошти виділяються з місцевого, обласного бюджетів, а також можливе фінансування з дорожнього фонду та Служби автомобільних доріг.
Як повідомлялося раніше, в Україні на ремонт доріг цьогоріч передбачили 81,3 млрд грн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Alex Показати IP 1 Березня 2021 18:34
При чому тут вся Волинь?
ФБР Показати IP 2 Березня 2021 05:17
Так він собі і своїм робить.. А Волинь пролітає.
ганс Показати IP 3 Березня 2021 09:00
питання до Рубльова.А де дорога Рожище-Навиз(Оленивка-Сокил),?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus