USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.63 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Які країни Європи вже запровадили Covid-сертифікати

16 Червня 2021 23:41
Цифрові сертифікати про Covid-19 вже використовують в 12 країнах Європи. Ще 16 країн готові до їхнього впровадження найближчим часом.

На думку Європарламенту, сертифікати мають бути доступні мандрівникам з 1 липня. Про це пише Gazeta.ua з посиланням на The Euro Weekly News.

Сертифікат Єврокомісія схвалила в травні для регулювання вимог в'їзду в країни ЄС. Безкоштовний мобільний додаток, який дає цифровий доказ про вакцинацію проти коронавірусу, негативний результат тесту на Covid-19, або доказ, що в людини був вірус і вона видужала за допомогою антитіл. Поряд з особистими даними програма включає одноразовий QR-код. Або, якщо хоче особа, то може запросити паперовий документ з тією ж інформацією.

12 країн ЄС вже використовують такий цифровий сертифікат: Австрія, Хорватія, Чехія, Данія, Естонія, Німеччина, Греція, Латвія, Литва, Польща, Іспанія та Болгарія, яка входить в ЄС, але не входить у Шенгенську зону.

Додаток готовий до запуску в таких країнах як Бельгія, Кіпр, Франція, Італія, Люксембург, Нідерланди, Португалія, Словаччина, Словенія, Швеція. Окрім них, це Ліхтенштейн, Норвегія, Ісландія, Швейцарія, які не входять в ЄС, але входять в Шенгенську зону. А також Ірландія та Румунія, які входять в ЄС, але не входять у Шенгенську зону.

Фінляндія, Угорщина і Мальта все ще тестують мобільний додаток.

Сертифікат звільнить громадян ЄС від більш суворих обмежень щодо Covid-19 при поїздках між країнами-членами та дозволить громадянам третіх країн, як то Україна, в'їхати в Євросоюз без відбування карантину. Єврокомісія заявила, що має намір відновити міжнародні поїздки в ЄС з 1 липня.

Комісія також розробила еталонне програмне забезпечення і додатки для видачі, зберігання і перевірки сертифікатів, щоб полегшити їх запровадження на національному рівні. Вони опубліковані на GitHub і їх використовують 12 країн-членів.

Читати ще: Українцям відмовляють у видачі свідоцтв про вакцинацію через колір бланка. Пояснення МОЗ

Раніше Україна й Угорщина взаємно визнали свідоцтва про щеплення від Covid-19. З 11 червня можна подорожувати з вітчизняними свідоцтвами про повну вакцинацію.

Зазначимо, Міжнародне свідоцтво про вакцинацію і COVID-сертифікати, що запускають з 1 липня – це різні документи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus