USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Які медзаклади Луцька переведуть на альтернативне паливо

28 Жовтня 2014 15:15
Волинський госпіталь для інвалідів війни обладнають котельнею, що працюватиме на альтернативних видах палива. До того ж, така котельня обслуговуватиме й КЗ «Луцький центр первинної медико–санітарної допомоги № 3».

Про це під час оперативної наради сьогодні, 28 жовтня, повідомив Луцький міський голова Микола Романюк.

Мер зауважив, що розробив проект, який стосується енергозбереження на ЛПЗ « Волинський обласний госпіталь для інвалідів війни» та поліклініці №3. Так, у вищезазначених лікувальних установах функціонуватимуть так звані економні котельні, що дозволять у значній мірі заощаджувати газ.

Натомість, заступник міського голови Лариса Соколовська зауважила, що у Луцьку вже є котельня, яка перейшла на альтернативні види палива, зокрема, вона використовуватиме біомасу волинського виробництва.

З її слів, такі котельні реалізують палети та щепу, що дозволяє суттєво економити на газові. До прикладу, якщо виробництво однієї гігакалорії теплової енергії коштує 1721 гривню, то з них 833 витрачається лише на газ. Той же самий об’єм тепла, видобутий завдяки дерев’яному паливу, згідно із нинішніми цінами, коштує 486 гривень.

Варто зазначити, що перехід на альтернативні види палива практикують і в інших містах України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанин Показати IP 28 Жовтня 2014 15:28
А це розрахунки з урахуванням транспортних витрат? Щось мені здається що воно одне на друге виходить, просто вид палива змінився. В вартість треба все врахоувати. З газом іде тільки закупівля газу, а тут треба придбати котли, встановити + тоді вже закупити паливо.
Медик Показати IP 28 Жовтня 2014 17:39
Як це зрозуміти.Минулого тижня тут вже показували роботу твердопаливного котла за присутності керівництва області і міста,а сьогодні інша новина.То пишіть щось зрозуміле.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus