USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Які обмеження діятимуть у церквах на Великдень

27 Квітня 2021 11:40
Кабмін разом з церквами узгодили правила і рекомендації для проведення богослужінь.

На травневі свята і Великдень додаткові обмеження не вводитимуть, але влада пропонує дотримуватися низки рекомендацій під час відвідування церков. Чого саме не треба робити, розповів у вівторок, 27 квітня, глава МОЗ Максим Степанов, пише Кореспондент.

Він повідомив, що Кабмін провів зустріч з Радою церков і релігійних організацій, на якій обговорили дотримання карантинних заходів.

«Зокрема, ми домовилися про зменшення тривалості богослужінь, з одночасним збільшенням їх кількості, фіксацію дверей у храмах, щоб вони були у відкритому стані. Також домовилися про тимчасову заборону фізичного контакту під час здійснення обрядів: поцілунки хрестів, ікон, святинь», – розповів міністр.

Також МОЗ рекомендує, щоб участь в обрядах і богослужіннях приймала одна особа з домогосподарства.

Бажано максимально зменшити відвідування служб літніми особами і такими, що страждають на хронічні захворювання.

На освяченні Великодніх кошиків необхідно бути в масці.

Крім того, Степанов закликав обмежити контакти на свята, уникати скупчень, носити маски і дотримуватися особистої гігієни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Епітафій Показати IP 27 Квітня 2021 11:49
Просто у пцу не вистачає попів. А ті, що є, не встигають в стилі радянських шабашників обскакати всі об'єкти. Тільки велике село може прокормити 1 попа і його сім'ю. А де були "переходи", явно не всі віруючі за пцу чи сцу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus