USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Які підприємці зобов’язані використовувати касові апарати у 2018 році

16 Січня 2018 16:54
Які зміни відбулися щодо вимог використання підприємцями касових апаратів, розповіли податківці у Луцьку.

Про це говорили під час засідання координаційної ради з питань розвитку підприємництва 16 січня у Луцьку.

Заступник начальника відділу організації роботи ГУ ДФС у Волинській області Олена Нікотіна поінформувала, що, відповідно до постанови Кабміну № 984 від 18 грудня 2017 року, збільшили обсяги доходів, які дозволяють суб’єктам господарювання на загальній системі не застосовувати реєстратори розрахункових операцій (касові апарати).

Зокрема, раніше книги обліку розрахункових операцій могли використовувати підприємці, обсяг доходів яких не перевищував 200 тисяч гривень. Відповідною постановою цю суму збільшили до 500 тисяч гривень. Норма стосується тих, хто перебуває на загальній системі оподаткування. Для суб’єктів господарювання спрощеної системи застосування касових апаратів є обов’язковим при торгівлі технічно складними побутовими товарами. Якщо суб’єкти господарювання спрощеної системи перевищують обсяг доходів у мільйон гривень, вони зобов’язані застосовувати касові апарати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus