USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волинське підприємство виконуватиме замовлення для Нацгвардії

25 Вересня 2014 15:37
Потребу в кваліфікованих працівниках відчуває ДП «Автоскладальний завод №1» ПАТ «Автомобільна компанія «Богдан Моторс». Про це повідомила начальник управління справами та персоналом підприємства Неля Вавринюк під час брифінгу у Волинському обласному центрі зайнятості 25 вересня.

З її слів, виникає значна потреба представників робітничих професій, які мають достатній рівень підготовки для роботи з новітнім обладнанням. Оскільки підприємство нарощує виробництво та невдовзі виконуватиме замовлення для Нацгвардії, у жовтні планують набрати до сотні працівників. Найбільше не вистачає електрозварників по аргонному зварюванню (наприклад, зварювання кузовів із нержавіючої сталі), існує гостра потреба в малярах по металу (для фарбувального цеху).

Катастрофічну нестачу кваліфікованих робітників відчувають підприємства області, а спеціалісти із вищою освітою змушені опановувати робітничі професії.

Оскільки навчальні заклади міста неспроможні задовольнити потребу в фахівцях, на підприємстві у 2006-2007 роках створили навчальний центр. Наразі там навчають слюсарів із механоскладальних робіт, електрозварників на автоматичних та напівавтоматичних машинах, малярів, водіїв тролейбусів (у фахівцях цього напряму відчуває потребу Луцьке підприємство електротранспорту).

Так, катастрофічну нестачу кваліфікованих робітників відчувають підприємства області, а спеціалісти із вищою освітою змушені опановувати робітничі професії.

Як розповіла директор навчального центру Лариса Гань, нині вісім осіб з вищою освітою опановують фах водія тролейбуса, серед них – випускники СНУ імені Лесі Українки – спеціалісти з англійської мови, випускник природничого факультету, інженери-механіки з ЛНТУ, які перекваліфіковуються, тому що ринок праці переповнений спеціалістами з дипломами про вищу освіту.

Катастрофою вона назвала ситуацію, яка виникла у школах та профтехучилищах області із вивченням креслення. Так, з її слів, більшість молодих людей, які приходять працювати на підприємство, не вміють читати креслення, тому слюсарями з механоскладальних робіт часто працюють інженери.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Дончанин Показати IP 25 Вересня 2014 16:05
"Як розповіла директор навчального центру Лариса Гань, нині вісім осіб з вищою освітою опановують фах водія тролейбуса, серед них – випускники СНУ імені Лесі Українки – спеціалісти з англійської мови, випускник природничого факультету, інженери-механіки з ЛНТУ, які перекваліфіковуються, тому що ринок праці переповнений спеціалістами з дипломами про вищу освіту." - весьма шикарная реклама двум названным вузам ибо выпускников этих вузов не берут на работу.
віто до Дончанин Показати IP 25 Вересня 2014 17:47
А ты, я вижу, крупный спец по рекламе, дАнецкий! Та хрень, что ты здесь круглосуточно несешь, хорошо оплачивается?
ті Показати IP 25 Вересня 2014 16:11
Не треба було в тому році масу людей скорочувати і зарплату затримувати. Хай самі стають і роблять.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus