USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

«Якщо щось станеться, бережи сина». Вдова військового з Волині просить надати чоловіку звання Героя України

6 Лютого 2023 07:45
Вдова загиблого військовослужбовця з Гірки Полонки Ігоря Столярука Анжела зареєструвала петицію про присвоєння звання «Герой України» її загиблому чоловіку.

Ігор захищав Україну з 2014-го року, пише Суспільне.

«Всі ці роки, скільки він воював, при його службі, командуванні, жоден хлопець не загинув.Завжди коли він їхав, то казав: «Я не їду туди вмирати», – розповідає жінка.

У 2021 році Ігор Столярук воював у складі 128 окремої Гірсько-Штурмової Закарпатської бригади. Брав безпосередню участь в АТО на території Донецької та Луганської областей. Зі слів Анжели Столярук, у свої 39 років чоловік був ветераном війни, за сумлінну службу, мужність та героїзм, нагороджений численними грамотами та нагородами.

«Було в нього багато грамот, але багато й не привозив, бо було що речі погоріли й документи погоріли. А цю «За службу» зберіг, привіз. Він дуже був нею задоволений», – каже вдова.
З початком повномасштабної війни Ігор Столярук пішов воювати у складі 14 бригади Імені Князя Романа Великого. Свій останній бій прийняв 7 серпня 22-го року поблизу населеного пункту Яковлівка на Донеччині. По українських воїнах вдарив ворожий танк, Ігор поліг, прикривши собою двох побратимів. Хлопці вижили, розповідає Анжела.

У чоловіка залишився син. Для нього, каже Анжела, після закінчення війни планував збудувати хату.
«Він дуже гордився, що в нього син. При народженні Ігор був під Артемівськом, ми хлопчика Артемом назвали. Він казав, якщо щось станеться, то бережи сина. Він дуже схожий на Ігоря і ззовні, і характером», – говорить вдова.
Підпис петиції Президенту України про присвоєння звання «Герой України» (посмертно) Ігорю Столяруку триватиме до 20 квітня. Станом на 30 січня петиція набрала понад дві тисячі з 25 тисяч необхідних голосів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Невже Показати IP 6 Лютого 2023 18:22
Тих міліонів мало щоб ще й вимагати ше доплату в розмірі 21 тисячу щомісяця за героя України. Дайте можливо хоть закінчиться та чортова війна і тоді нехай платять. Ви ж подивіться ше по сторонам як живуть люди які пенсії.які зарплати, яка комуналка, яка медицина
Я до Невже Показати IP 6 Лютого 2023 23:15
То пошліть свого сина/чоловіка на війну,от загине - а вам "міліони" дадуть. Оце заживете. А від Героя України відмовитесь, не будете "вимагати" (як взагалі піднялася руку таке написати???) доплату у 21 тисячу гривень. Тільки навряд така щуряка заздрісна може виховати дитину,яка у бою прикриє двох побратимів собою.
Мама до Невже Показати IP 6 Лютого 2023 23:25
Дай Бог що б ти і твої діти ніколи не відчули як втратити рідну людину на цій війні . Самі і буди для собаки не побудували .
Анонім Показати IP 7 Лютого 2023 05:56
життя людини = 0.0. так було, так є і так буде. немає жодних смислів, що пояснюють цінність життя. лише біологія та лотерея: жертва чи хижак. чим швидше минуть заперечення, гнів, торг, депресія, тим легше буде в майбутньому. ©Ч.Дарвін
Біографія Показати IP 7 Лютого 2023 12:32
Скажіть будь ласка, а чим пан Ігор займався до війни? Я розумію все покинув, обійстя, сім'ю і пішов захищати державу. Але було б добре знати біографію до війни.
рядовий боєць Показати IP 7 Лютого 2023 15:56
В державному "Положені" про присвоєння цього високого звання є перелік умов, при виконанні яких воно присвоюється. Бажано, щоб всі, хто бере участь в цій розмові, з ними познайомились.
До рядового Показати IP 7 Лютого 2023 19:54
Так ми ознайомились недавно з додатком до положення в сумі 21 тисяча гр щомісячно або герою або родині

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus