USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.75 9.94

«Якщо так ставитися до патріотів, то їх не стане», - афганці про Тиводара

10 Серпня 2017 13:51
На суд, який обиратиме запобіжний захід голові постійної поліцейської комісії Волині й керівнику ГФ «Варта порядку» Олександру Тиводару, прийшли з підтримкою афганці. Вони наголошують, що це політичне переслідування необхідно припинити.

Як розповів голова Волинської обласної організації УСВА Григорій Павлович, інцидент із затриманням – політична розправа та тиск на патріотів.

«Цей інцидент ніщо інше, як політична розправа, так до афганців на Волині ще не ставилися. Більше того, неприємною є та ситуація, коли силовики вилучили у «Варти порядку» муляжі, а окремі ЗМІ показують, що це бойові гранати, міни. Вони навмисно очорняють репутацію патріота Олександра Тиводара. Люди забули, що в країні війна та що таке повага до патріотів.

Олександр Тиводар пройшов Афганістан, був поранений, має інвалідність, нагороджений медалями «За відвагу», «За бойові заслуги» й відзначений державними відзнаками президента, громадськості, він - шанована, поважна людина, яка намагається підтримувати в Луцьку мир та спокій. Завдяки «Варті порядку» лучани сплять спокійно. А його намагаються підставити. Тому ми надіємося, що його під варту не братимуть, бо ж з таким ставленням до патріотів, їх взагалі в державі не лишиться», - вважає Григорій Павлович.
Ще один афганець Микола Оніщук обурений, що влада займається розправою над патріотами, замість того, щоб дійсно боротися з криміналом та корупцією.
«Це наш побратим, афганець, і ми прийшли його підтримати. Це не якийсь мітинг, бо на мітинги ми можемо збирати по 400 людей, а тут прийшли люди, які його особисто знають та не можуть дивитися на це безчинство. В зоні АТО загинуло близько двохсот афганців, двоє мають звання «Герой України» й до нас таке ставлення?! Я думаю, що це все політичне замовлення, адже я особисто добре знаю Олександра Тиводара, він чесна людина, член спілки воїнів Афганістану. Дуже прикро, що влада замість того, щоб вирішувати проблеми з незаконним видобутком бурштину, щоб боротися з корупцією, - «полює» за свідомими людьми», - говорить Оніщук.
ЧИТАТИ ЩЕ: У ЛУЦЬКУ СОТНІ ЛЮДЕЙ ПОВСТАЛИ ПРОТИ ЗАТРИМАННЯ ГРОМАДСЬКОГО АКТИВІСТА. ВІДЕО

Зауважимо, зі слів народного депутата України від УКРОПу Ірини Констанкевич, затримання керівника громадського формування «Варта порядку», укропівця, керівника поліцейської комісії на Волині Олександра Тиводара – це доказ того, що нинішня влада усіляко бореться з тими, хто мислить, діє та живе не за її правилами.

Довідково. Затриманням голови постійної поліцейської комісії Волині й керівника ГО «Варта порядку» Олександра Тиводара відбулося на підставі «липової» кримінальної справи, що відкрили працівники Служби безпеки України в Закарпатській області. В ухвалі Ужгородського міськрайонного суду вказано, що начебто, за попередньою змовою Олександр Тиводар та група, використовуючи незаконні технічні засоби, стежила за людьми для збору на них компромату. Додамо, що Олександр Тиводар – один з перших, хто у 2014-му році вийшов на вулиці міста, аби підтримувати правопорядок, коли поліція в Луцьку не функціонувала. Він, як керівник громадського формування «Варта порядку» у той час не дав кримінальній ситуації загостритися. Олександр Тиводар входить до складу виконавчого комітету Луцької міської ради, є заступником голови Волинської обласної організації Української Спілки ветеранів Афганістану та неодноразово допомагав воїнам АТО.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
123 Показати IP 10 Серпня 2017 14:57
Цікаво чи будуть представники Ужгородського міськрайонного суду.............

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus