USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Яку підтримку отримають волинські фермери з обласного бюджету

27 Січня 2016 12:23
На підтримку аграрного сектору Волині пропонується виділити 11 мільйонів гривень на 2016 рік з бюджетів різних рівнів.

Про це стало відомо під час засідання бюджетної комісії обласної ради сьогодні, 27 січня.

Так, зі слів директора департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Юрія Горбенка, в програмі, яку пропонують затвердити депутатам обласної ради до 2020 року, є 14 напрямків підтримки фермерських і особистих господарств.

Так, гроші пропонують виділити на часткове здешевлення вартості штучного осіменіння корів і телиць в особистих сільських господарствах, відшкодування відсоткової ставки або комісії по кредитах, наданих на будівництво та реконструкцію міні-доїльних залів або молокопроводів фермерським господарствам, виплати дотації за утримання телиць та нетелів в особистих селянських господарствах, які народилися в результаті штучного осіменіння, вирощені і утримувались в цьому господарстві до 2-річного віку.

Крім того, спрямовувати бюджетні кошти пропонується на виплату дотації власникам особистих сільських господарствах, які утримують три і більше корів. Також гроші будуть використані на здешевлення кредитів на придбання тракторів і причіпного інвентаря.

Також кошти пропонуються виділити на дотацію сільськогосподарським підприємствам і фермерським господарствам за посів жита та гречки, часткове відшкодування вартості виробництва органічної продукції сертифікованих господарств, фінансову підтримку заходів із вапнування кислих ґрунтів.

Гроші пропонуються виділяти на фінансову підтримку заходів щодо корінного покращення сіяних та природних пасовищ, часткове відшкодування вартості холодильного, пакувального, сортувального, сушильного, технологічного та допоміжного обладнання з переробки плодоовочевої продукції, часткове відшкодування вартості техніки та/або обладнання вітчизняного виробництва для обробітку землі, відшкодування відсоткової ставки або комісії по кредитах, наданих на будівництво та реконструкцію картопле-, овоче-, фруктосховищ та об'єктів переробки овочів суб'єктам господарювання, відшкодування відсоткової ставки або комісії по кредитах, наданих на будівництво (облаштування) забійних цехів, часткове здешевлення відсотків комерційних банків за користування кредитами молодим особам до 35 років на започаткування агробізнесу в сільській місцевості.

Після обговорення, депутати запропонували доопрацювати програму і включити до неї ще один напрямок: утримання і догляд за меліоративними мережами. Адже Волинь майже щороку страждає від паводків та підтоплень, а грошей на утримання меліоративних каналів щороку не виділяли.

Загальний обсяг фінансування Програми розвитку агропромислового комплексу Волинської області на 2016 – 2020 роки пропонується затвердити в розмірі майже 60 мільйонів гривень на 5 років: 23,65 мільйона з обласного бюджету, 30,85 мільйона з районних бюджетів та коштів обласного та районних спецфондів.

Фінансування в рамках програми відбуватиметься на умовах співфінансування з районних бюджетів за схемою 50х50. Так, 8 районів уже прийняли бюджети, в яких передбачили кошти на ці потреби.

У 2016 році з обласного бюджету на програму підтримки аграрного сектору планується виділити 11 мільйонів гривень різних рівнів: з обласного бюджету 4,15 мільйона, з районних бюджетів – 5,5 мільйона, і з коштів спецфонду обласного бюджету – 300 тисяч гривень і 600 тисяч гривень коштів спецфонду місцевих бюджетів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
селянин Показати IP 27 Січня 2016 19:35
Що це виходить, програми фінансуються а поголівя скорочується, відповідно зменшується виробництво мяса та молока. Що це за дотація по 200 гривень на корову, якщо так будете господарювати то скоро не буде кому виплачувати дотацію.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus