USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Яким буде спорткомплекс ВНУ на Світязі

28 Січня 2022 14:18
Спорткомплекс ВНУ на базі «Гарт» на Світязі, на побудову якого витратять 20 мільйонів, буде передбачений для ігрових видів спорту.

Про це йшлося під час пресконференції за підсумками двох років на посаді ректора ВНУ Анатолія Цьося.

У січні минулого року Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що Волинський національний університет імені Лесі Українки хоче побудувати спортивний комплекс за 20 мільйонів на базі практики табору «Гарт» на озері Світязь.

«Я хочу подякувати ОДА та облраді за підтримку вишу. Наша область – єдина, де за кошти ДФРР будується стільки об’єктів в галузі вищої освіти. Наявність такого спортивного комплексу на Світязі є дуже важливою. Це вплине на розвиток туристичного потенціалу регіону, там будуть проводити змагання, навчально-тренувальні збори команд, що дозволить Шацькому регіону залучати кошти. Ми маємо бути прагматичними у своїй діяльності. База «Гарт» має працювати увесь рік і бути рентабельною. Наявність спортивного комплексу дозволить залучати команди у різні пори року, відповідно буде надходження до університету. Водночас університет працює над розвитком спорту. У нас є ігрові команди з жіночого волейболу, формуємо чоловічу волейбольну команду, є баскетбол», – розповів Анатолій Цьось.

У спорткомплексі передбачається ігровий зал 40 на 20 метрів. Окрім цього, в спорткомплексі буле тренажерний зал та зал для боротьби. Також у літній період планують започаткувати фітнес.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
дУрні Показати IP 28 Січня 2022 15:22
за кошти ДФРР мають будувати об'єкти для розвитку, щоб громади могли заробляти гроші, а не будувати спорткомплекси чи басейни для державних університетів. ДФРР був утворений як підтримка громад і регіонів а не для державних закладів
Анонім Показати IP 28 Січня 2022 18:44
То яким буде?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus