USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.80
  • PLN 9.65 9.85

Якими будуть ціни на популярні продукти навесні: прогноз аналітика

3 Березня 2023 07:46
В Україні навесні можуть змінитися ціни на цілу низку товарів харчування. Серед продуктів, які можуть подешевшати – курячі яйця, а також курятина.

Про це розповів OBOZREVATEL Павло Мартишев, аналітик Центру досліджень продовольства та землекористування Київської школи економіки.

«Зараз відновлюється поголів’я курей. Тому що курятина, що яйця можуть показати або стабільність або зниження. Причому яйця взагалі – продукт, який показує циклічність у виробництві й ціні», – сказав експерт.

Мартишев зазначив, що наразі вже стабілізувалися ціни на молоко та сметану в Україні. Причина – відновлення виробництва цієї продукції та слабкий попит. Очікується, що навесні та влітку ціни на молочку не значно зміняться.

Читати ще: Ціни зросли на третину: які продукти стали дефіцитом і зникають, а від яких українці відмовились самі

«Просісти можуть ціни на продукти з низьким ступенем переробки – це овочі, наприклад, картопля, а також молоко. Якщо ми говоримо про щось таке оброблене, то тут менше вірогідність, що ціни знизяться. Тобто відштовхуємося від цього. Для сезонних овочів ще час не прийшов, тому овочі продовжать бути дорогими в першій частині весни. По молочній продукції зараз плюс-мінус стабілізувалося молоко, сметана», – пояснив експерт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus