USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Якими були волинські бійці, які загинули на Сході

29 Травня 2014 16:34
Десять життів, які обірвалися в одну мить… Протистояння на Сході має вже й волинський рахунок.

Нагадаємо, 22 травня 2014 року 17 бійців 51 ОМБР загинули на Донеччині біля міста Волноваха з них 10 - волиняни. За ними відспівали заупокійні служби і поховали в тих краях, де вони жили.

ЧИТАТИ ЩЕ: ВОЛИНСЬКИЙ РАХУНОК НЕОГОЛОШЕНОЇ ВІЙНИ

Кожен з них вартий того, аби про них пам’ятали. Кілька історій про цих чоловіків опублікувала «Волинь-нова».

НАДЗВИЧАЙНО ДОРОЖИВ ДРУЖБОЮ

28-річний солдат Віталій Ліщук із села Зоря Володимир-Волинського району належав до тих, хто не ховається за спинами інших. А ще – надзвичайно дорожив дружбою. Його надійне плече постійно відчували побратими Олег Бойко та Вадим Троцюк, з якими пішов в армію добровольцем.


Зі слів сільського голови Олександра Косорука, у той страшний четвер, коли Віталій потрапив до списку безвісти зниклих, Вадим перебував за 2 – 3 кілометри від нього, на блокпосту… Шкода, що найближчі товариші не були поруч з Віталієм, коли його проводжали в останню земну дорогу родичі, знайомі і просто небайдужі земляки.

Віталій жив лише з мамою (сестри мають сім’ї і мешкають окремо), тому вся домашня чоловіча робота лягла на його юнацькі плечі. Хлопця поважали та любили в селі за врівноважений характер, готовність прийти на допомогу, особливо старшим людям. Відповідально виконував усі завдання у сільськогосподарській фірмі «Аіс – Агро». Тепло відгукувався про нього й настоятель місцевої церкви Івана Богослова отець Віталій Іванів. Хлопець був безвідмовним і безкорисливим – таких у наш час небагато.

ВОСЕНИ МАЛО БУТИ ЇХНЄ ВЕСІЛЛЯ

Микола Бондарук був працелюбним і безвідмовним. Про це кажуть його колеги з Володимир–Волинської філії ПАТ «Волиньобленерго», сусіди, знайомі. Він був надійним помічником для своєї молодшої сестри Наталії. До речі, її чоловік, Сергій, серед мобілізованих досі перебуває у «гарячій» точці на Сході. Тому можна зрозуміти розпач і тривогу рідних, які до останнього не вірили, що серед загиблих – їхній син.


Маму ця страшна звістка застала у Польщі, куди вона поїхала, щоб заробити сину на весілля, яке мало відбутися восени. Восени мало бути їхнє весілля. Але доля розпорядилася так, що його наречена Ірина обливалася сльозами, їдучи «чорною» дорогою до Рівного, звідки мали доставити її 23-річного Колю...

Провести Миколу в останню дорогу прийшло багато друзів.

Він мав компанійський характер, любив спорт, був одним із кращих гравців сільської футбольної команди. Але минулий вівторок став трагічним для всього села Заріччя, звідки численна похоронна процесія прямувала до Свято–Успенського собору Володимира–Волинського. Тужливо–розпачливі звуки оркестру здіймалися у голубе небо, яке приймало в свої обійми кращих синів України.

ОДИН ПРИДБАВ ОБРУЧКИ, А ІНШИЙ МРІЯВ ПРО СИНА

14 липня Володимир Зарадюк святкував би лише 23–й день народження. З десяти років він мотоблоком сам орав город, садив картоплю. Дуже любив свою бабусю і дуже горював, коли напередодні мобілізації її не стало. Тоді ніхто, а тим більше він, навіть гадки не мав, що життєва дорога так швидко обірветься.


Його ровесник Володимир Прокопчук був таким компанійським, що з ним ніколи не нудьгували. Про це сказав товариш загиблого Борис Куцик, додавши: «Тепер залишається тільки згадувати ті моменти, коли ми були разом. Ніколи не зможу його забути, він назавжди залишиться в моєму серці».


Віталія Махновця не стало у віці Ісуса Христа. Він планував створити сім’ю, як згадувала сестра. Вже й обручки купив. Вінчання мало бути у червні. Мріяв купити нові меблі у свою кімнату. Хотів привести туди наречену Наталю. Не судилося…


Дмитро Йовзик мав хороший музикальний слух, умів грати на трубі. У 2007 році одружився. Його рідний брат Андрій розповів, що Дмитро мріяв про сина.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 27
НЕЛУЧАНИН Показати IP 29 Травня 2014 16:40
ВІЧНА ПАМЯТЬ ГЕРОЯМ
Анонім до НЕЛУЧАНИН Показати IP 29 Травня 2014 21:45
Не обзивайте їх героями! Після майдану це слово як плєвок, а ці хлопці на це не заслужили бо їх вбили за те що вони не захотіли йти проти мирних жителів. Та сама картина й з гелікоптером вимальовується (поки що не факт, але вже є багато свідків, що вказує на це). От цим хлопцям дійсно ВІЧНА ПАМ'ЯТЬ, т.я. вони не полишили людських якостей!
Дончанин до Анонім Показати IP 29 Травня 2014 21:56
Факт.
сумую Показати IP 29 Травня 2014 16:43
важко без сліз читати, дуже шкода земляків
сумно Показати IP 29 Травня 2014 16:57
дуже важко.....такі молоді..за що? серце болить...коли вже це закінчиться усе.....
віталій Показати IP 29 Травня 2014 17:21
співчуваю серце обриваеться за що? чому так?
то я Показати IP 29 Травня 2014 17:49
боляче.....
Слава Героям Показати IP 29 Травня 2014 17:52
Спочивайте з миром, побратими. Дасть Бог, побачимось((( Я все ще там(
Дончанин Показати IP 29 Травня 2014 18:08
Они действительно были Мужчинами. Знали на что пошли. Пусть будет земля им пухом.
Анонім до Дончанин Показати IP 29 Травня 2014 18:41
такі як ти їх завалили за гроші яника, а ти зараз за ці гроші не злазиш з волинського сайту
Дончанин до Анонім Показати IP 29 Травня 2014 19:28
Меньше смотри украинское телевидение. Психика будет здоровее. А теперь по сути дела: У меня имеется пять источников информации по этому вопросу, три из них личных. Четыре отличаются только в деталях. Один выпадает полностью. Угадай из трех раз - какой именно!
лютий до Дончанин Показати IP 29 Травня 2014 20:22
Як сказав тут один коментатор ,цей Дончанин -путінська ******,він ще й ******* співчувае!! Ми без твого ******* розберемся!
лпдмуа а простише и Показати IP 29 Травня 2014 18:08
тяжко-гірко спочивайте з БОГОМ : співчуття і мужності батькам родині
Штірліц Показати IP 29 Травня 2014 18:46
Мир праху їх..... Турчинова енд компані - на гіляку!!!!!!
Луганск Показати IP 29 Травня 2014 19:52
Сегодня народный депутат Светлана Фабрикант призвала женщин Украины блокировать военкоматы - не отдавайте своих детей на братоубийственную войну - так она сказала. Хотя, посмотрел я, как вы относитель здесь к Дончанину и ко мне, и вижу, что не братья мы. У нас с вами даже здесь разговора не получается, а если встретимся в чистом поле, да с оружием в руках... А ведь мы кормим ваших пацанов, кормим, и ставим лицом на запад - идите с Богом, не путайтесь под ногами.
вік до Луганск Показати IP 29 Травня 2014 20:40
Так вас луганчанин і дончанин багато хто підтримує на Волині,бо ми бачимо що то за влада і що то за порядки.Точно західняки не брати,бо часто продажні і не надійніа волиняк навіть бандерівці не брали а якщо й брали в свої загони,то під наглядом,бо дуже ненадійні.Треба людям і справді самим піднятись і зупини цю братовбичу війну-здається що Турчинов і ко роблядь геноцид свого народу,щоб перебити цвіт нації.
Волинячка до вік Показати IP 29 Травня 2014 21:44
Здається УПА зародилася саме у Колках на Волині Колківська республіка
Волинячка до вік Показати IP 29 Травня 2014 21:50
Боролася Колківська республіка проти націстів , а вбивали їх їх нацисти які розмовляли російською мовою. І комбат Політкевич був достойним сином своєї землі .Вічна пам'ять його небесному батальйону. Невимовна скорбота за молодими кращими хлопцями Волині. Щирі співчуття родинам. Сімнадцять зламаних дерев життя.
Дончанин до Волинячка Показати IP 29 Травня 2014 21:58
А поляков кто чистил?
Волинячка до Дончанин Показати IP 30 Травня 2014 07:57
Моя бабуся переселенка з Польщі і як усе відбувалося те покоління знає більше, але здається змогли примиритися і простити один одного. А взагалі , по людськи це страшенна трагедія, коли мати ховає свого сина, а дитина проливає над труною батька пекучі слоьзи. Чому і за кого....
олег до Луганск Показати IP 29 Травня 2014 20:48
ну говори- усли умееш
олег Показати IP 29 Травня 2014 20:50
а то как-то несерьезно-баба призвала блокировать военкоматы
Москвич Показати IP 30 Травня 2014 07:33
Сочувствую всем родным и друзьям погибших. Я буддист, и верю в реинкарнацию и карму. Ваши погибшие возродятся для жизни в другом обличье, не горюйте о них. Просто пришла им пора двигаться дальше, оставив родных горевать о потери и невозможности свидеться снова. Не горюйте сильно, хлопцы были бы против. К сожалению, все указывает на то, что количество смертей скоро может еще возрасти, война набирает обороты. Пришло время каждому заглянуть в свое сердце, и решить, стоят ли слезы и горе родных победы. Не надо воевать! Если каждый откажется стрелять, то конвейер остановится.
Здрасте до Москвич Показати IP 30 Травня 2014 08:12
Власть Януковича своей всепозволенностью довела людей до отчаяния и они вышли на Майдан. Я за мир. Я за то чтобы жить честно и честно зарабатывать. Я за то чтобы высокий чиновник имел такие же права как и простой народ, а олигарх не мог через теневые схемы приватизировать за копейки то что стоит в 1000-и раз дороже. Что делать если без применения силы этого добится не реально?
Донеччанину Показати IP 30 Травня 2014 10:17
Стосовно поляків. Волинська різанина трапилась тому, що на великій шахівниці світової політики тоді Україну розіграли, як пішака. Глобальна причина нинішньої "східної трагедії" - ідентична. Нам би спромогтися засвоїти, нарешті, ці гіркі уроки історії.
лахматий будун Показати IP 30 Травня 2014 14:20
зупинись мить...память про вас назавжди серед нас... http://cute-white-lily.livejournal.com
Надія Показати IP 31 Травня 2014 18:06
Дуже боляче! Вічна пам'ять! Слава Героям!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus