USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Який штраф за розмову по мобільному за кермом

21 Січня 2014 17:00
Статистика свідчить, що під час розмови по мобільному реакція людини сповільнюється на одну секунду. Тож водію потрібно утричі більше часу для реагування на складну дорожню ситуацію. Внаслідок цього гальмівний шлях збільшується приблизно на 25 метрів, нагадують у прес-службі волинської міліції.

Однак більшість водіїв не звертає увагу на такі «дрібниці». Державтоінспекція наголошує: не варто користуватися телефоном за кермом, адже практично всі водії, за невеликим винятком, схильні до ефекту перемикання уваги з керування автомобілем на розмову. Увага концентрується на смузі руху, а периферійна інформація ігнорується.

Згідно з Правилами дорожнього руху, водіям категорично забороняється користуватися засобами зв'язку, тримаючи їх у руці (за винятком водіїв оперативних транспортних засобів під час виконання ними невідкладного службового завдання).

Відповідальність за порушення заборони користуватися засобами зв'язку, тримаючи їх у руці, визначається статтею 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а відтак карається штрафом від 425 до 510 гривень. Водночас закон не забороняє користуватися «гарнітурами».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Nencho Показати IP 21 Січня 2014 17:42
В Луцьку по мобільному за кермом говорять тільки ДАІшники. В них мозгів нема, тому реакція не сповільнюється. Висновок: дорожня ситуація не ускладнюється.
Оля до Nencho Показати IP 21 Січня 2014 17:47
Повністю підтримую :)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus