USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Янукович остаточно «амністував» євромайданівців

24 Грудня 2013 09:37
Президент Віктор Янукович підписав закон «Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань».

Про це сказав глава Адміністрації Президента України Сергій Льовочкін, повідомляє «УНІАН».

Зі слів Льовочкіна, вказаний Закон підписаний главою держави в редакції, яка надійшла до Адміністрації Президента. Після підписання Президентом Закон «Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань» направлено для опублікування, повідомив глава АП.



Зазначимо, 19 грудня Верховна Рада України ухвалила закон про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, що відбувались під час проведення мирних зібрань. За цей закон проголосували 339 народних депутатів із 404, зареєстрованих у сесійній залі. Законом «Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань» передбачається, що учасники акцій протестів та масових заходів визнаються такими, що не мають судимості.





Законом народних депутатів від «Батьківщини» Павла Петренка, УДАРУ — Валерія Карпунцова, «Свободи» - Олега Махніцького та ПР — Юрія Мірошниченка та Нестора Шуфрича передбачається звільнити від відповідальності осіб, які були учасниками акцій протесту та масових заходів щодо їхніх дій і рішень у період з 21 листопада 2013 року і до дня набрання чинності цим законом. Всі кримінальні провадження та провадження щодо вчинення адміністративних правопорушень відкриті з приводу визначених вище подій підлягають закриттю. Крім того, нові кримінальні провадження та провадження щодо вчинення адміністративних порушень не можуть бути відкриті з приводу подій, визначених статтею 1 цього закону. Також особи притягнуті до кримінальної відповідальності, відповідальності за адміністративні правопорушення з приводу подій визначених статтею 1 цього закону підлягають звільненню від відповідальності та визнаються такими, що не мають судимості, відповідальності за адміністративні правопорушення. Уповноваженим органам передбачається прийняти рішення, що випливають з цього закону, протягом 10 днів з дня набрання чинності цим законом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Нормальний Показати IP 24 Грудня 2013 10:59
Поспішив Президент...
Володимир Показати IP 24 Грудня 2013 11:22
Куди діватися Президенту, коли він сам спровокував мітинги протесту проти звірства "Беркуту".
Сало Показати IP 24 Грудня 2013 11:28
коментар було видалено
Анонім Показати IP 24 Грудня 2013 18:16
Цікаво - чи є там розділ про нака зання посадовців за перевищення влади під час проведення мирних зібрань?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus