USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Янукович, Пшонка і Захарченко допоможуть українській армії

3 Лютого 2015 08:40
Кошти, виручені за продаж оригінальних автографів «ростовських втікачів» - екс-президента Віктора Януковича, екс-генпрокурора Віктора Пшонки та екс-міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка хочуть направити на допомогу українській армії, яка боронить Україну від агресії Росії на сході.

Про це стало відомо під час виставки-зустрічі «Гроші країн колишнього Союзу. Допомагаємо АТО».

Як розповів член Волинської асоціації колекціонерів «Паритет» Анатолій Сєрков, нині всі три автографи перебувають у власності організації. Там нещодавно прийняли рішення продати автографи «ростовської трійки». Виручені кошти планують спрямувати на допомогу українським військовим.
«Нині є колекціонер, який має три автографи наших одіозних гнаних діячів: Януковича, Пшонки і Захарченка. Наразі він погодився на продаж. Є люди різні, які збирають такі автографи. Може, хтось в колекції захоче мати таку частину історії, хоча вона і сумна», - кажуть організатори. Також додають, що це буде перший раз, коли власність цих чиновників вперше принесе користь українському народу.

Що стосується потенційної вартості таких лотів, то тут, зі слів експерта, слід зважати на патріотизм моменту, а також на такий нюанс, як цінність автографів для потенційного покупця. Як жартома зауважили присутні на виставці, в рази більше вартували б підписи трійки, залишені в протоколах допитів СБУ. Попри це, за кожен з лотів хочуть виручити близько 1 тисячі доларів США.

Довідка:

Віталій Юрійович Захарченко (народився 20 січня 1963, місто Костянтинівка Донецької області) — колишній голова Державної податкової служби України (25 грудня 2010 — 7 листопада 2011) та міністр внутрішніх справ України (7 листопада 2011 — 21 лютого 2014); підозрюваний у«злочинах проти людяності» під час подій Євромайдану. Відставка Захарченка з поста міністра внутрішніх справ та розслідування його діяльності були одними з головних вимог Євромайдану та опозиційних політичних партій. З 26 лютого 2014 року знаходиться в розшуку СБУ.

Віктор Павлович Пшонка (народився 6 лютого 1954, с. Сергіївка, Слов'янський район, Донецька область) — Генеральний прокурор України (4 листопада 2010[2] — 22 лютого 2014), державний радник юстиції України, доктор юридичних наук. Під час подій Євромайдану зник з України і переховується від слідства. Знаходиться у розшуку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus