USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.85 40.15
  • PLN 9.85 9.98

Японія виділила Україні майже $40 млн на системи виявлення дронів

7 Січня 2024 17:16
Японія виділила Україні $37 млн доларів на системи виявлення безпілотників.

Про це заявила очільниця МЗС Японії Йоко Камікава 7 січня під час брифінгу з очільником МЗС України Дмитром Кулебою. Брифінг міністрів відбувався в укритті, оскільки на той момент у Києві була оголошена повітряна тривога, передає ТСН.

«Японія активно просуває підтримку України, в рамках нашої підтримки Японія нещодавно вирішила внести 37 млн доларів до трастового фонду НАТО, щоб забезпечити систему виявлення безпілотних літальних апаратів», – заявила Йоко Камікава.

Читати ще: Повітряні атаки у 2023 році: скільки всього ворожих «Шахедів» і ракет збили ЗСУ

Крім того, щоб допомогти українцям пережити зиму, Японія надала п’ять мобільних генераторів та сім трансформаторів.

Йоко Камікава ткож засудила нещодавні ракетні та безпілотні атаки Росії по Україні і висловила щирі співчуття жертвам цих атак.

7 січня до Києва прибула міністерка закордонних справ Японії Йоко Камікава. Вона зустрілась з українським колегою Дмитром Кулебою, відвідала Бучу, Ірпінь та має намір відвідати притулок для переселенців.

Читати ще: Японія передає Україні два трансформатори та 24 крани для розмінування
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus