USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Яєчні шкаралупи на бурштиновій підставці: волинський фаберже показав нові витвори. Фото

21 Лютого 2022 08:00
Чотири нові роботи з яєчної шкаралупи виготовив заслужений майстер народної творчості України Анатолій Бойко з міста Володимира.

Як розповів Анатолій Бойко, для майстрування використав гусячі яйця, інформує Суспільне.

Нові вироби, зі слів майстра, асоціюються з космосом. Яєчні шкаралупи, оздоблені металом, чоловік встановив на ювелірній смолі з бурштиновою крихтою.

Читати ще: Яйце-мотрійка: волинський фаберже показав скриньку з п’яти яєць. Відео

«У мене багато нових напрацювань, яких я раніше не робив. Після коронавірусу в мене безсоння, не можу нормально спати, тому, коли сон не бере, в мене часу купа для фантазії», – зазначив Анатолій Бойко.

Волинянин каже: для одного виробу потрібно використати від п’яти до восьми яєць.
«Яйце розрізаю на чотири частини, ріжу на смужку три-чотири міліметри і далі все закручую. Ріжу методом тику: трохи порізав, закрутив. Якщо піддається розтягуванню, то йду далі, а якщо ні, то цей кусочок залишаю. Є такі вироби, де третя частина яйця витягнута, а все решта в узорі», – зазначив майстер.

Як додав: частину колекції планує продати, аби втілити в життя мрію – придбати нове житло та створити в ньому власну майстерню-музей.

Перший світовий рекорд у номінації «Перша авторська колекція експонатів з яєчної шкаралупи, інкрустованої металом» Анатолій Бойко встановив у липні 2020 року. Ще два світові рекорди були зареєстровані у квітні 2021 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лана Показати IP 21 Лютого 2022 10:21
Дуже красиві вироби! Людина великого таланту!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus