USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Єднаймось заради перемоги»: допомога бійцям від лучан

31 Жовтня 2014 17:51
У рамках проекту «Єднаймось заради перемоги» відбувся збір коштів на потреби військових. Відтак, для волинських бійців закупили прилад нічного бачення, 200 аптечок, 12 плащів. Про це інформують у прес-службі Громадської організації «Фундація розвитку громад».

З 19 по 24 жовтня у Луцьку відбулося декілька заходів в рамках проекту «Єднаймось заради перемоги».

В рамках проекту відбулося три заходи: благодійний турнір найсильніших людей України «Схід і Захід разом» за участі українського богатиря Василя Вірастюка, змагання з інтелектуальної гри «Брейн-ринг» на Кубок Волині 2014 року та старт сьомого сезону Всеукраїнської ліги КВК «Волинь». У рамках благодійного турніру найсильніших людей України волонтери зібрали 3939 гривень. Також мережа медичних клінік «Добробут» надала для військовослужбовців у зоні бойових дій 200 аптечок, до складу яких входять кровоспинні, антисептичні, знеболювальні, протизапальні та інші препарати. На «Брейн-рингу» зібрали 1639 гривень. Крім того, учасники інтелектуальної гри подарували волонтерам новенькі книжки для благодійного книжкового ярмарку. Результат збору коштів на старті сезону КВК – 2160 гривень.

На зібрані кошти придбали прилад нічного бачення для територіального батальйону «Волинь», який зараз захищає українські землі у Дебальцеве. Вартість такого приладу – 5200 гривень. Активісти, що спілкувалися з представниками цього батальйону та відвозили туди допомогу раніше повідомляли, що такий прилад волинським бійцям дуже потрібен.

«Вночі хлопці розкидають жерстяні банки від консерв біля свого блокпосту, щоб вони дзвеніли, коли хтось приближається. Такий спосіб виявлення ворогів не є ефективним та може працювати проти наших хлопців» - розказує активіст Руслан.

Також придбали 12 плащів від дощу для військових на 2500 гривень. Три із них вже передано луцькому прикордоннику Сергію, який приїхав із зони АТО у відпустку та знов збирається туди. Решта плащів ще чекають своїх господарів. Виконавчий директор громадської організації «Фундація розвитку громад» Юлія Євпак зазначила, що плащі відправлять на блокпости в зону АТО, де служать волинські військові.

Щодо аптечок для військових, то їх розподілять на частини, де служать волинські бійці. Деякі аптечки доукомплектували гемостатичними губками на суму 924 гривень.

В цілому у громадській організації задоволені результатами проекту:

«Цей проект добре продемонстрував, на що здатні українці у єднанні. За декілька днів ми досягли дуже непоганих результатів. Вважаю, це лише початок. Українці мають єднатися заради перемоги нашої країни» - говорить Юлія Євпак.

Громадська організація Волині продовжує збір теплих речей, коштів (http://vogofrg.org/) для волинських військових. Детальніше про це можна дізнатися за адресою: Луцьк, вулиця Шопена, 11 (Волинська державна обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки, 2-ий поверх). Телефон: 0673328802; 0673323040.

Особисто перераховувати кошти потреби армії можна на р/р № 26007500045607 ПАТ «КРЕДІ АГРІКОЛЬ БАНК», Луцьк, МФО 300614, ЄДРПОУ 37707135.

Усі зібрані кошти витратять на потреби волинських військових в зоні АТО.

До слова, учора, 30 жовтня, нашим бійцям на Донеччину передали допомогу від небайдужих волинян - на передову повернулися четверо бійців батальйону «Волинь», які й привезли необхідні речі бойовим побратимам.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus