USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.63 39.85
  • PLN 9.70 9.86

Єдиний крейсер РФ «Адмірал Кузнєцов» у критичному стані та не може йти самостійно, – ГУР

9 Січня 2023 11:12
Військові та суднобудівники РФ намагаються перекласти один на одного відповідальність за доведення до критичного стану єдиного російського авіаносця «Адмірал Кузнєцов».

Про це повідомляє пресслужба Головного управління розвідки Міноборони України.

«Єдиний російський авіаносець – важкий авіаносний крейсер «Адмірал Кузнєцов» перебуває в аварійному стані. Наразі судно перебуває на 35-му судноремонтному заводі (Мурманськ)», – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, щоб продовжити ремонтні роботи, нещодавно було прийнято рішення про переведення корабля із сухого доку до одного з причалів судноремонтного заводу. Проте ще на стадії підготовки до переміщення з’ясувалось, що крейсер взагалі не здатен переміщуватися власним ходом. Відтак була здійснена спроба переміщення за допомогою кількох буксирів. Однак це також виявилось неможливим через критичний стан корпусу корабля.

За даними розвідки, судноремонтники попередили, що стан «Адмірала Кузнєцова» в принципі не дозволяє спускати його на воду, адже він з високою долею вірогідності перекинеться на бік і потоне.

При обстеженні водолазними командами корпусу корабля було виявлено, що металеві конструкції нижче третьої палуби зазнали значної корозії. Трюми повністю заповнені каламутною водою, що унеможливлює детальне обстеження корабля зсередини.

У Головному управлінні розвідки також повідомили, що посадові особи 35 судноремонтного заводу та керівництво флоту РФ намагаються перекласти один на одного відповідальність за поточний стан справ. Наразі неможливо навіть встановити, хто саме ухвалив рішення про переміщення корабля.

Командування флоту висунуло штрафні санкції на півтора мільярди рублів керівництву заводу за зрив термінів ремонту та невиконання контракту. Своєю чергою, менеджмент підприємства оприлюднив лист, в якому зазначено, що завод не винен у доведенні корабля до плачевного стану.

На думку ГУР, з високою долею вірогідності винними визнають військове представництво на заводі, яке здійснювало нагляд за роботами. За наявними даними, на сьогодні не існує навіть приблизних термінів завершення ремонту «Адмірала Кузнєцова» та повернення його на службу.

Торік 22 грудня в Росії сталося займання на борту єдиного авіаносного крейсера ВМФ РФ «Адмірал Кузнєцов», який стояв на ремонті в доках заводу «Звездочка» в Мурманську.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus